Vaccinul interzis în 19 ţări este distribuit în România de Unifarm


Vaccinul Infanrix Hexa a avut reacţii adverse în mai mult de 40 de ţări şi provoacă autism, anemie, probleme pulmonare şi chiar deces. Cele mai multe probe împotriva vaccinului provin din Franţa, Germania şi Italia.

Vaccinul hexavalent Infanrix Hexa produs de GlaxoSmithKlein se administrează copiilor în primul an de viaţă şi cuprinde toate cele 6 vaccinări recomandate: antipoliomielită, antidifterică, antitetanos, antihepatită, antituse convulsivă şi anti Haemophilus Influenzae de tip B.

Ministerul Sănătăţii achiziţionează vaccinul printr-un contract stipulat în 2012 pe durata a 4 ani, deşi este scos din comerţ în multe ţări din UE. Vaccinul este distribuit de Unifarm.

În 19 ţări au fost retrase mii de loturi de vaccin, fiind catalogat ca şi cauză a SIDS (sindromul morții subite la bebeluși). Sunt peste 3 milioane de vaccinuri hexavalente retrase în întreaga lume, destinate nou născuţilor de 3 luni. Între 6 şi 13 octombrie 2015 au explodat la nivel mondial ştirile despre retragerea vaccinului. În schimb, în România, despre vaccinuri nu s-a spus nimic. Au fost aduse în ţară 177.000 de doze conform contractului încheiat în 2012, iar pe 28 octombrie 2012 au mai întrat în depozitele distribuitorului de atunci, SC POLISANO SRL, încă 193.208 doze de vaccin hexavalent. Pe 1 octombrie 2013 a fost un scandal pe paginile web ale Ministerelor Sănătăţii din toată lumea, mai puţin România.

Un document de 1271 de pagini cu privire la vaccinul Infanrix, produs de compania farmaceutică GSK, arată rezultatele testelor la care a fost supus Infanrix. În acest raport sunt toate reacţiile adverse care s-au verificat după injectarea unei singure doze de Infanrix Hexa copiilor, de la febră la deces. Astfel, s-au semnalat 1742 de reacţii adverse în 41 de ţări, printre care cel mai important rezultat în Italia cu 595 de complicaţii.

Datele esenţiale ale acestui raport sunt următoarele:
1. Reacţii adverse în mai mult de 40 de ţări, dar mai ales în Germania, Franţa şi Italia;
2. Milioane de doze distribuite – au fost injectate 24.283.415 doze de vaccin Infanrix Hexa;
3. 825 de cazuri diverse de complicaţii medicale – afectări ale sistemului respirator, sistemului cardiovascular, sistemului nervos, sistemului imunitar etc.;
4. 559 de cazuri grave – autismul, SIDS, probleme de anemie şi probleme pulmonare. 14 copii au murit.

http://www.yogaesoteric.net

Reclame
Acest articol a fost publicat în VACCIN. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.