Statul oferă bani pentru PRIMA ÎMPĂDURIRE A TERENURILOR. Prin schema de sprijin pot fi împădurite terenurile agricole și neagricole!


Statul acordă susținere financiară proprietarilor de terenuri, atât în vederea împăduririi terenurilor agricole, cât și a celor neagricole. Potrivit Agenției pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite” poate fi accesată până în ultima zi a lunii viitoare. Susținerea este acordată sub forma unor prime, două la număr. Prima dintre ele se acordă pentru înființarea de plantații forestiere iar prin cea de-a doua, acordată anual, vor fi asigurate fondurile necesare pentru întreținerea noilor plantații forestiere, precum și pentru compensarea pierderii veniturilor ce ar fi rezultat dacă s-ar fi practicat activități agricole.

Pentru sesiunea noiembrie 2016 – martie 2017 a fost alocată o sumă de 50 de milioane de euro. Pentru un proiect, proprietarul de teren va putea beneficia, în cadrul acestei scheme de sprijin, de o susținere financiară totală de cel mult 7 milioane de euro.

Pot avea calitatea de beneficiari ai schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite” atât proprietarii de terenuri agricole sau neagricole, cât și asociațiile acestora. Se impune precizarea că vor putea primi sprijin pentru înființarea de plantații forestiere inclusiv unitățile administrativ-teritoriale – municipii, orașe, comune, care dețin terenuri propice împăduririi.

În principiu, prioritare vor fi, la finanțare, terenurile poziționate în regiunile în care pădurile acoperă suprafețe mai mici decât ar fi normal și, de asemenea, terenurile care vor îngădui realizarea unor plantații forestiere de dimensiuni însemnate, precum și cele din zonele care prezintă un risc sporit de deșertificare sau erodare. De dorit este ca plantația forestieră a cărei înființare a fost proiectată să conțină mai mult de două specii de arbori.

b

Autor: Tomi Tohaneanu

Surse informații: agrointel.ro, http://www.apia.org.ro

Imagini: http://www.plantabillion.org, http://www.nature.org

http://www.cunoastelumea.ro/

Reclame
Acest articol a fost publicat în PAMANT - PADURI - RESURSE NATURALE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s