Miliardarul Elon Musk, CEO al SpaceX și Tesla: ar putea fi necesar ca oamenii să devină CYBORGI, pentru a face față dezvoltării inteligenței artificiale!


Elon Musk, CEO la companiile SpaceX și Tesla a afirmat că, mai curând decât am crede, oamenii ar putea fi constrânși să se transforme într-un fel de cyborgi și că, prin urmare, vor trebui să devină o combinație de biologic (materie vie) și artificial, pentru a face față unui viitor dominat de către inteligența artificială.

În susținerea afirmațiilor sale, Musk a reamintit că un computer poate comunica un trilion de biți pe secundă, în vreme ce ființa umană, pentru care principala metodă de comunicare (cu un computer) este tastarea unor simboluri pe un dispozitiv mobil, poate comunica doar 10 biți pe secundă.

În epoca în care inteligența artificială se va generaliza, mulți dintre oameni nu își vor mai găsi locul pe piața muncii. În consecință, ei vor trebui să intre în simbioză cu dispozitive pe care le vor purta încontinuu în sau pe corpul lor, pentru a fi capabili să facă față evoluției inteligenței artificiale, devenind asemănători cu cyborgii din filmele SF.

b

În discursul său de la World Government Summit – desfășurat în Dubai, Musk a afirmat că inteligența artificială va trece cu mult dincolo de sistemele deja cunoscute, cum ar fi mașinile fără șofer (care deja ar trebui să îi îngrijoreze pe șoferii profesioniști). Elon Musk descrie inteligența artificială ca fiind „mai deșteaptă decât cel mai deștept om de pe planetă” și spune că este o „situație periculoasă”.

În opinia sa, în următoarele două decenii o mulțime de oameni își vor pierde locurile de muncă, ca efect al dezvoltării inteligenței artificiale. 12-15% din totalul forței de muncă va fi neangajată, susține el. Nu doar șoferii profesioniști riscă să nu mai aibă de lucru.

Or să dispară, după cum se poate anticipa, o mulțime de locuri de muncă în administrația publică (pe măsura informatizării domeniului), în vânzări, industrie și agricultură. Primele care or să dispară sunt acele locuri de muncă non-creative, care presupun efectuarea unor acțiuni simple, repetitive, pe care roboții le pot face mai repede și mai bine decât oamenii.

Din afirmațiile sale, nu trebuie dedus că Elon Musk își dorește ca oamenii să devină cyborgi. Din contră, el pune punctul pe „i”, stabilește datele problemei, își exprimă îngrijorarea și lansează un avertisment. Unii oameni întrevăd viitorul și încearcă să găsească soluții de dezvoltare personală și comunitară. Alții adoptă politica struțului, în speranța că valul schimbării nu va ajunge până în sfera lor de confort personal.

a

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursă: http://www.cnbc.com

http://www.cunoastelumea.ro/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în STIINTA-TEHNOLOGIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s