Prima dronă pentru pasageri a fost scoasă la vînzare în Cehia (VIDEO)


Prima dronă pentru pasageri a fost scoasă la vînzare în Cehia (VIDEO)

Cînd au apărut primele drone mici destinate pentru filmările video, toţi ghiceau dacă aceste aparate de zbor vor putea ridica în aer omul. S-a dovedit că pot. Mai mult, un asemenea aparat de zbor poate fi comandat liber prin internet.

Cel mai mare magazin online din Cehia Alza.cz a inclus în sortimentul său prima dronă pentru pasageri din lume Ehang 184.

Producţia companiei chineză Ehang a fost fabricată după schema quadcopterului din materiale compozite – fibre din carbon şi aliaj din aluminiu. Datorită lor, corpul avionului este uşor şi durabil. Cabina este prevăzută pentru o persoană (greutata maximă la bord – 118 kg).

În interior sunt instalate doar un fotoliu şi o tabletă. Aparatul e mişcă conform traiectoriei stabilite din timp, de aceea pasagerul nu participă la dirijare. E suficient ca el doar să indice punctul de destinaţie şi să apese butonul „decolare”. Întregul zbor este dirijat de dispeceri.

Ehang 184 este complet electric. El poate dezvolta o viteză de pînă la 100 km/oră şi să parcurgă 20 km fără încărcare. Durata încărcării complete este două ore. La apariţia vreunei defecţiuni tehnice sau a altei situaţii extraordinare aparatul aterizează automat în cel mai apropiat loc sigur.

Aparatul a fost demonstrat în premieră la expoziţia de electronică CES la sfîrşitul anului trecut. Alza nu a menţoinat preţul aparatului, dar potrivit informaţiei producătorului, acesta va constitui de la 200 pînă la 300 de mii de dolari SUA. În prezent, vehiculul este testat în Dubai, autorităţile căruia doresc să creeze o reţea de drone-taxi.

Nu este clar cine este potenţialul cumpărător al acestei invenţii. În Cehia utilizarea acestui aparat nu este permisă de legislaţie, care nu va putea fi modificată uşor.

Первый в мире пассажирский беспилотник выставили на продажу в Чехии (+Видео)

Первый в мире пассажирский беспилотник выставили на продажу в Чехии (+Видео)

 

 

 

Sursa: vinegret.cz

http://ecology.md

Acest articol a fost publicat în STIINTA-TEHNOLOGIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.