Importanta intelegerii realitatilor de dincolo de materie


Astrofizicianul britanic Fred Hoyle a formulat in 1983 in cartea sa “The intelligent Universe” (Universul inteligent) urmatoarea intrebare: “Viata dupa cum o stim noi este, printre altele, dependenta de cel putin 2000 de enzime a caror contributie face posibila existenta unor mecanisme teribil de complexe de sustinere a vietii. Cum au reusit ‘fortele oarbe’ ale marii de materie prima universala sa puna laolalta elementele chimice corespunzatoare, in cantitatile corespunzatoare, cu legaturile corespunzatoare intre ele, pentru a construi enzimele implicate ulterior in sustinerea unui numar extrem de mare de procese specifice vietii pe Terra?”.

Dupa calculele sale, probabilitatea ca acest lucru sa se petreaca dintr-o pura intamplare este de 1 impartit la 10 ridicat la puterea 40.000 (10 urmat de 40.000 de zerouri). Este cam aceeasi sansa precum a unui zar sa nimereasca de 50.000 de ori la rand fateta cu numarul 6. Sau, dupa cum a spus Hoyle: “Sansa ca forme de viata mai inalte sa fi aparut aleator este comparabila cu sansa ca o tornada care trece printr-un depozit de fier vechi sa asambleze un avion Boeing 747 din materialele pe care le gaseste acolo. Nu reusesc sa inteleg dorinta intr-atat de vadita a biologilor si oamenilor de stiinta de a nega ceea ce pentru orice om de bun simt este mai mult decat evident”.

De mentionat este si faptul ca sansele despre care vorbeste Hoyle sunt calculate numai in privinta celor 2000 de enzime. Daca insa toate celelalte macro-molecule importante pentru buna functionare a organismului viu sunt, de asemenea, luate in considerare, situatia vietii aparute si dezvoltate intamplator devine absurda si de-a dreptul inexplicabila pentru biologia conventionala si pentru orice filozof din orice timp. Mai mult, calitatile unice ale omului (morala, inteligenta, constiinta insasi) nu corespund cu nimic din teoriile materialiste despre viata.Charles Darwin

Concret, Fred Hoyle ajunsese la concluzia ca teoria evolutionista a lui Charles Darwin (conform careia un proces aleator de selectie naturala a dat nastere la tot ce cunoastem azi ca fiind viata) este un mit daunator.

Ceea ce ne duce catre un plan secund – inevident dar important – al povestii: teoria evolutionista a fost dezvoltata de societatea secreta numita “The Lunar Society” (Societatea Lunara), fondata in 1765 in Birmingham, Anglia, la initiativa celui care avea sa devina mai tarziu parintele fondator al Americii, Benjamin Franklin. Membrii sai se adunau in fiecare perioada de luna plina si aveau ca obiectiv crearea unei doctrine revolutionare care sa submineze increderea omului de rand in existenta unor mecanisme de provenienta divina, in baza carora functioneaza lucrurile in aceasta lume si mult dincolo de ea.

Societatea LunaraUn membru important al Societatii Lunare era Erasmus Darwin, bunicul lui Charles Darwin. In perioada 1794-1796, Erasmus a scris “Zoonomia or the laws of organic life” (Zoonomia sau legile vietii organice). Teoria dezvoltata in paginile acestei carti este aceeasi cu argumentatia din “The origin of species” (Originea speciilor) scrisa de nepotul sau, Charles Darwin, in 1859.

S-a inceput in felul acesta un amplu proces de raspandire a dezinformarii spirituale, prin introducerea in scoli a teoriei darwiniste. Au fost multe moduri in care aceasta teorie s-a imixtionat in cultura si educatia maselor. In primul rand a constituit punctul de plecare in stiinta biologiei care, daca ar fi fost abordata de la nivelul cauzelor si nu al efectelor, ar fi putut sa ateste fara echivoc prezenta inteligentei divine in spatele tuturor proceselor vietii. Mai departe s-au facut si s-au implementat la nivelul culturii scolare afirmatii precum: “suntem singuri in univers”, respectiv “universul s-a creat din nimic”. In cadrul claselor umaniste s-a predat teoria umanistilor de tip Darwinian, conform carora “dezvoltarea umana se incheie cu moartea fizica” iar religia, care aparent se opunea teoriilor darwiniste, ne-a invatat ca dupa aceasta unica viata (despre al carei scop si sens nu aflam mai nimic) mergem in Raiul sau in Iadul Vesnic, de fapt un alt mod de a inocula ideea ca am aparut dintr-un pur hazard nu se stie cum si mergem in virtutea hazardului nu se stie unde, caci intreaga poveste e neconvingatoare si descurajanta.

Fara alte argumentatii suplimentare, teoria speciilor a lui Darwin a fost o FRAUDA. Una orchestrata abil de catre niste oameni care oficial se ocupau cu emanciparea societatii. Insa doar oficial. Caci in spatele cortinei, in culise, au fost create premisele dezvoltarii la scara mondiala a unor teribile curente de ATEISM si MATERIALISM, extrem de folositoare pentru nasterea unei societati dependente de tehnologie si de putinele placeri care pot fi gasite in zona strict materiala a existentei. Cenzurarea oricarei alte cunoasteri alternative a facut posibila guvernarea acestei lumi de catre grupuri de interese care, controland informatia si tehnologiile, au reusit sa controleze vietile a multe miliarde de oameni, transformand o umanitate mai numeroasa decat oricand, din fiinte ganditoare in fiinte lucratoare si obediente.

Ce inseamna Ateismul
Reclame
Acest articol a fost publicat în VIATA LIBERAn(trezirea). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.