Deschiderea unui punct de trecere a frontierei cu Ungaria a avut loc FĂRĂ DRAPELUL ROMÂNIEI. Dar n-a lipsit… „steagul secuiesc”!


În județul Satu Mare, pe raza comunei Lazuri, a fost deschis un punct temporar de trecere a frontierei, după cum relatează presasm.ro. Este vorba despre punctul de trecere a frontierei Bercu-Garbolc. Acolo, s-a săvârșit o gravă „omisiune”. Nu a fost prezent tricolorul românesc, deși au fost aduse steagul Ungariei și „drapelul secuiesc”.

Prefectul județului, prezent la fața locului, l-a atenționat pe primarul  Ștefan Lengyel cu privire la această gravă absență. În această situație, edilul a dispus aducerea unui drapel al României, dar până să se petreacă acest lucru ceremonia a ajuns la sfârșit.

Totuși, a fost intonat imnul național. Dacă stăm bine să ne gândim, în lipsa drapelului național, ceremonia nici n-ar fi trebuit să înceapă, într-un stat care se respectă. Ar fi de conceput să se petreacă așa ceva în SUA? La noi, ca la nimeni! La fața locului, prefectul județului a mai remarcat că nu erau prezente nici unele borne, prin care ar fi trebuit să se facă delimitarea teritoriilor celor două state. Acest nou punct de trecere a frontierei cu Ungaria a fost înființat în cadrul unui program prin care au mai fost deschise și punctele de trecere a frontierei de Horea-Omboly și Peleș-Zajta.

Este, probabil, prima situație de acest fel, în care o ceremonie oficială, organizată de către o autoritate locală a statului român, s-a petrecut în lipsa drapelului. Dacă a fost o simplă „scăpare”, cum de n-a fost uitat acasă drapelul Ungariei sau așa zisul „steag secuiesc” – a cărui semnificație este egală cu zero în contextul înființării unui punct de trecere a frontierei dintre două state, România și Ungaria?

Sau poate că unii se cred stat în stat…

Autor: Tomi Tohaneanu

Surse: presasm.ro, www.dantanasa.ro

http://www.cunoastelumea.ro

Reclame
Acest articol a fost publicat în UNGURI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.