În timp ce SUA renunță la globalism, politicienii români rămân sclavii acestuia. Oare ceea ce e bun pentru SUA nu este bun și pentru România?


Oare ceea ce e bun pentru SUA nu este bun și pentru România?

rebega

Laurențiu Rebega

Laurențiu Rebega: „Stephen Bannon, consilier al președintelui Donald Trump, a anunțat în aceste zile, la Conferința Acțiunii Politice Conservatoare (CPAC) de la Washington, unde am participat și eu, lansarea ”naționalismului economic” în SUA. Așadar, pentru Statele Unite, naționalismul economic este bun și devine o politică de stat. În România, economia este complet controlată de corporațiile multinaționale. Iar clasa politică de la București se laudă în fața Uniunii Europene că în Parlamentul național nu au pătruns naționaliștii!

Ce să înțelegem de aici? Că politicienii noștri, care se feresc de naționalism, știu mai bine decât SUA care este calea corectă a democrației? Aceiași politicieni ne-au indicat ani de zile modelul american ca singura cale de urmat pentru democrația românească. Acum, pentru că SUA nu mai propagă globalismul, ci naționalismul, grija fiecăruia pentru binele propriei națiuni în colaborare cu celelalte națiuni, clasa politică de la București a rămas blocată într-un discurs autist, dictat parcă de purtătorii de cuvânt ai multinaționalelor.

Într-adevăr, în SUA bate un vânt de schimbare și noul președinte Donald Trump are de gând să își îndeplinească promisiunile electorale, așa cum este și normal. Poate acest lucru îi deranjează pe politicienii anti-Trump din toată lumea: modelul unui președinte care înțelege să facă ceea ce a promis, în pofida corectitudinii politice a politicienilor mainstream și a presiunilor de tot felul.

Bannon-Priebus-Schlapp-CPAC-17-AFP-640x480

Clasa politică de la București încă nu înțelege că lumea este în schimbare, iar națiunile ca vectori principali ai economiei mondiale revin în actualitate. Politica de la București a rămas ancorată în scheme și în formule de guvernare prefabricate la Bruxelles sau aiurea.

Nu spun că ar trebui să ne repezim cu capul înainte spre un autarhism feroce, ca pe vremea lui Ceaușescu. Nu vreau să spun nici că trebuie să copiem America în toate. Dar ideea centrală a doctrinei Trump este aceea că oamenii au nevoie să creadă că merită mai mult să muncească și să creeze pentru țara lor, decât pentru o economie globală abstractă. În România, marea majoritate a tinerilor dorește să emigreze pentru că, pur și simplu, politicienii nu oferă cetățenilor nici o motivație în acest sens.

Noul val patriotic a cucerit întâi SUA și va câștiga și Europa. În SUA, chiar la Washington, această schimbare este vizibilă. România are și ea nevoie de o nouă paradigmă în care națiunea să fie pe primul loc, iar acest lucru se va întâmpla indiferent cât de tare s-ar agăța clasa politică de la București de vechile forme și de birocrații prăfuiți de la Bruxelles!

Comunicat de presă al europarlamentarului Laurențiu Rebega.”

Sursa: LaurențiuRebega.ro

http://www.cunoastelumea.ro/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în ROMANIA DISTRUSA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la În timp ce SUA renunță la globalism, politicienii români rămân sclavii acestuia. Oare ceea ce e bun pentru SUA nu este bun și pentru România?

  1. simona zice:

    FABRICI SI UZINE ALE NOASTRE !Omul e creator dar la noi statul ne vrea pe toti pomanagii si tampiti cat cuprinde .Sper ca macar acum sa-si dea seama ca trebuie sa produci ca sa cheltuiesti .Avem copii cu totii ,ce le lasam ?Datorii si obiedenta ,nu vad ce altceva au invatat de la noi .Ca de obicei orice schimbare politica majora in Romania cere sange .Noi am facut o revolutie de tot…am schimbat pe dracu cu tac-su ,lasam copiilor nostri o tara cu multiple datorii ,fara economie si cu toate bogatiile ei sub lacat strain .Deci intrebare dragi romani ;O sa ne dea cineva de buna voie ce-i de drept al poporului asta ?Nu .Si cum ne vom dezrobi?Si sa nu-mi spuneti ca suntem liberi ca putem merge oriunde in UE ca-i o prostie asta ar trebuii sa poata face oricare om de pe planeta .O tara-i LIBERA cand are dreptul sa-si decida singura drumul spre prosperitate ,o tara-i libera cand bogatiile ei minerale ,apele si pamantul sunt libere si nu infierata sau zagazuite de te miri ce consortiu .O tara-i libera cand nu mai plange nici un copil de foame.Acum 2000 de ani ne duceau cu arcanul (sa le fim sclavi),acum plecam cu autocarul , si ne minunam ca nu se schiba nimic in tara .Pai fratilor eu n-am auzit un cuvintel de la voi ca vrem sa muncim .Stam in strada 22 de zile pt o lege tampita ,ca oricum toate legile lor sunt fara cap si coada si-au dat seama de asta cand au ajuns ei sa se bata de ele (treebuiesc schimbate toate )si nu zice unu o vorba despre munca ,va place ori nu doar creend vom scapa . Credeti ca daca economia Brasovului a Resitei (aproape 30000 de muncitori in 89)si a celorlalte orase care au fost distruse ar mai fi existat si azi ,mai cracneau maidanezii ? Nu domnilor ca sindicatele aveau ce sa scoata in strada asa au ramas orasele mari cu ceva industrie unde totul e al strainilor si pana si cand crezi ca pe tine te-a luat amocul iti dai seama ca ai fost impins de la spate pt interesele altuia si nicidecum al tau.

    Apreciază

  2. Ioan B. zice:

    Clasa politica despre care zilnic auzim, vedem, simtim ca incalca legile nu face nici o abatere de la aplicarea unei legi nescrise, cel putin deocamdata, respectiv „Legea selectiei inverse”, care are la baza principiul „omul potrivit la locul nepotrivit”. Asta este valabila, practic, in intreaga societate romanesca. Asa ca nu este nici o mirare ca in momentul de fata mergem pe „contrasens”.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s