Cenzură pe site-ul Academiei Române – Apelul patriotic semnat de zeci de academicieni, ȘTERS de pe pagina Academiei Române


Apelul public lansat de un grup de 82 de academicieni, la care s-au alăturat ulterior mulți alți academicieni, către poporul român și instituțiile statului, în care aceștia se pronunță „cu tărie în favoarea identității, suveranității și unității naționale” și îi invită pe oamenii politici „să conlucreze cu responsabilitate și patriotism pentru binele României” a dispărut între timp de pe pagina oficială de internet a Academiei Române.

Vezi și REVOLTĂTOR. Cotidian maghiar din Covasna despre apelul patriotic al Academiei Române: „demn de aruncat în coşul de gunoi”

Apelul academicienilor români, intitulat „Identitate, suveranitate și unitate națională”, a fost dat publicității la începutul lunii februarie a.c., în contextul protestelor din Piața Universității și din fața Palatului Cotroceni. Ulterior, apelul a fost publicat pe pagina de internet a Academiei Române.

Cum era de așteptat, un apel al Academiei Române în care se vorbește despre identitate națională nu putea trece neobservat. Se pare însă că multitudinea de critici la adresa acestui apel i-a speriat pe cei care conduc în prezent Academia Română. Așa se face că apelul, unul cu totul aparte în ultimii 27 de ani, a dispărut de pe pagina oficială de internet a Academiei Române.

Curios să recitesc textul apelului am constatat faptul că acesta nu mai figurează pe pagina Academiei Române la secțiunea Media, nici la subsecțiunea „Comunicate de presă” și nici la „Puncte de vedere ale Academiei Române” (detalii aici). De asemenea, o căutare pe pagina Academei Române după cuvintele cheie nu-l ajută pe cel interesat să ajungă la acest document al Academiei Române.

Cum este posibil așa ceva? Cum este posibil ca un asemenea apel al Academiei Române să nu mai figureze clar, pe pagina de internet a Academiei Române? Cine își permite batjocorirea acestei instituții și a semnatarilor acestui apel? 

Sursa: Dan Tănasă

http://www.cunoastelumea.ro/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în ROMANIA DISTRUSA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s