Cum am fost mințiți în privința calciului


Cum am fost mințiți în privința calciului

Calciul este cel mai răspîndit microelement din organismul uman. Cea mai mare parte din calci se conține în dinți și oase. Am fost învățați din copilărie că principala sursă de calciu sînt produsele lactate.

Haideți să privim adevărul în față. Produse vegetale, bogate în calciu:

Macul – 1460 mg/100 g

Susan 670 — 975 mg/100 g

Urzica— 713 mg/100 g

Pătlagină — 412 mg/100 g

Semințe de floarea-soarelui – 367 mg/100 g

Măceș— 257 mg/100 g

Migdale 252 — 273 mg/100 g

Pătrunjel — 245 mg/100 g

Alune de pădure— 226 mg/100 g

Amarant, semințe— 214 mg/100 g

Salată— 214 mg/100 g

În timp ce laptele de vacă conține doar 120 mg/100 g de calciu, iar brănza – 80 mg/100 g.

Normele zilnice de consum al calciului recomandate de Organizația Mondială a Sănătății:

Copiii pînă la 3 ani – 600 mg

Copiii de la 4 pînă la 10 ani – 800 mg

Copiii de la 10 pînă la 12 ani – 1000 mg

Adolescenți de la 13 pînă la 16 ani – 1200 mg

Tineretul de la 16 în sus – 1000 mg

Maturii de la 25 pînă la 50 de ani – de la 800 pînă la 1200 mg

 

Sursa: fithacker.ru

http://ecology.md

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în SANATATE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s