Invidia este o boală a sufletului


 

De regulă, invidia se manifestă când o persoană a reuşit în viaţă,când şi-a cumpărat o maşină nouă,când şi-a construit o casă ,când a obţinut un post bun,în fine când a reuşit să îşi împlinească un vis. O persoană invidioasă nu se poate bucura alături de cel care a reuşit să obţină ce şi-a propus.
Invidiosul are sufletul bolnav, suferă că el nu a reuşit să facă ce a făcut vecinul său.

Cum ne face rău invidia?

Orice suferinţă antrenează gânduri negative şi energii care sunt trimise spre cel căruia îi merge bine. Odată eliberate, aceste energii negative nu se vor duce spre persoana pe care o invidiem, ele au ca ţintă chiar autorul lor !
Se întorc la sursă ca un bumerang şi pot declanşa boli mentale grave sau alte maladii în corp. În plus, şi aici acţionează legea rezonanţei,adică invidiosul va atrage spre el situaţii şi oameni care îl vor face să sufere continuu şi nici nu se va bucura de prosperitate.
Cu alte cuvinte, nu va reuşi să îşi cumpere nici maşină ca a vecinului,nici nu va lucra pe un post ca el,nici o casă ca a lui nu va avea. De cealaltă parte, vecinul invidiat este şi el afectat o perioadă de timp datorită gândurilor negative trimise de cel care îl invidiază,însă el se va reface repede şi se va bucura de o şi mai mare bogăţie sau succes.

Cum ne putem vindeca de invidie

Pentru a ne vindeca, mai întâi trebuie să ne dăm seama că ceea ce facem nu este un lucru bun şi că nu avem nimic de câştigat invidiind pe cineva. Fiecare are aceleaşi drepturi în faţa lui Dumnezeu,deci fiecare are acces la sursele inepuizabile ale Universului.
Prin urmare, dacă ne aliniem legilor, Dumnezeu va fi la fel de darnic şi cu noi. După ce am realizat că ne facem rău singuri, trebuie să schimbăm comportamentul,adică să încercăm să privim cu admiraţie şi apreciere ceea ce a realizat vecinul nostru şi,dacă suntem şi apropiaţi, putem chiar să îi dăm o mână de ajutor când vrea să mai facă ceva. În felul acesta, participăm la succesul lui şi ne vom bucura şi noi odată cu el.
Deschizându-ne sufletul, vom primi multe binecuvântări,care ne vor aduce realizări în viaţa noastră. În plus,putem câştiga un prieten pe viaţă. Nu în ultimul rând, ne vom vindeca de o boală a sufletului care nu ne poate aduce fericire în niciun caz.
Anunțuri
Acest articol a fost publicat în VIATA INTERIOARA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s