O mini-turbină eoliană pentru fiecare casă. Doi indieni au creat o turbină eoliană ce nu costă mai mult decât un smartphone performant!


Panourile solare, care furnizează locuințelor și clădirilor de birouri o parte din energia electrică de care au nevoie, nu mai sunt o raritate. Doi frați din India s-au gândit să facă și energia eoliană ceva mai accesibilă gospodăriilor obișnuite, pentru producerea energiei electrice. Ei au dezvoltat o turbină eoliană pe care speră să o producă la un preț de circa 750 de dolari, fiind accesibilă pentru categorii destul de largi de cumpărători.

d

Noua turbină are dimensiunile unui ventilator. Cei doi întreprinzători spun că posesorul unei astfel de mini-turbine eoliene va beneficia de energie electrică gratuită pentru toată casa, vreme de 20 de ani, atât fiind durata de viață a unui astfel de dispozitiv. Sau, măcar, de reducerea sumelor de pe facturi, în cazul în care energia produsă de către mini-turbină nu poate asigura chiar tot necesarul locuinței. Turbina eoliană creată de către indieni beneficiază deja de o recunoaștere internațională. A fost listată în Top 20 Cleantech Innovations, în India.

b

Anul trecut, startup-ul creat de către cei doi frați, numit Avant Garde Innovations, a fost singura companie indiană din domeniul „energiei curate” invitată la cea de-a șaptea ediție a formului Clean Energy Ministerial, în Silicon Valley. Cei doi intenționează să-și lanseze turbina în producție în lunile următoare. Se pare că a venit vremea ca fiecare gospodărie să aibă propria mini-turbină eoliană, cel puțin acolo unde există vânt suficient.

Sunt mulți cei care și-ar dori o locuință independentă energetic, iar procurarea unei astfel de turbine poate însemna un mare pas înainte spre realizarea unui astfel de deziderat!

c

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: inhabitat.com

http://www.cunoastelumea.ro

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în STIINTA-TEHNOLOGIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s