Istoria Dacilor e scrisă în Aur!


File de Istorie Dacică adevărată. Scrise în aur!
ROMÂNIA, UNICA ŢARĂ DIN EUROPA
CARE ÎŞI ARE ISTORIA SCRISĂ ÎN PROPRIUL EI AUR!
Barbara Deppert Lippitz:  Dacii erau una cu natura. Natura era viaţa lor, iar viaţa lor era natura!

___Se ştie de mult timp că marile puteri, prin intermediul unei clase politice mafiote şi criminale, încearcă să şteargă istoria minunată a poporului nostru. Însă mulţi savanţi, şi cercetători din străinătate recunosc, admiră şi promovează aspecte din istoria şi cultura dacică, aspecte care la noi sunt aproape necunoscute. Un exemplu foarte elocvent este cel care urmează.
___Fiind prezentă în România pentru analiza brățărilor dacice din aur, a căror autenticitate este dincolo de orice discuție, Barbara Deppert Lippitz (arheolog), un reputat om de știință german, probabil cel mai mare expert în aur din Europa, ne spune:

___Sunt unul dintre specialiștii cei mai cunoscuți, nu numai în Europa, ci în toată lumea, și spun adevărul. Civilizația dacică este magnifică, iar eu sunt mândră că mă lupt pentru daci, aici, în țara dumneavoastră.
___“Voi sunteţi cu siguranţă urmaşii dacilor! Romanii au venit, au luat aurul, au stat o perioadă şi au plecat. Este adevărat că au lăsat şi câteva urme prin această trecere temporară pe teritoriul dac. Au lăsat puţină latină, pentru că latina era limba oficială, au lăsat ceva monumente, expresie a recunoscutei culturi romane, şi foarte puţine obiceiuri, dar ei nu au putut să schimbe structura poporului dac, până la plecarea lor şi nici după aceea. Poporul român, care desigur a suferit şi alte influenţe, se deosebeşte radical de cel italian. Este mult mai ospitalier, mai jovial, mai comunicativ. Legătura românilor cu natura este mult mai profundă decât a celorlalte popoare europene. Şi aceasta este cea mai importantă moştenire pîstrată de la daci. Dacii erau una cu natura. Natura era viaţa lor, iar viaţa lor era natura.“

___“Aveţi peste 6000 de ani de istorie a aurului! Este istoria voastră şi numai cine nu vrea nu o priveşte la adevărata ei valoare. După părerea mea, sunteţi singura ţară din Europa care are istoria scrisă în propriul ei aur. Şi asta este un lucru rar şi excepţional, de care puteţi să fiţi mândri. Probabil că numai în America de sud, la Bogota, în celebrul muzeu al aurului, putem vedea expus aurul indienilor, dar aceasta reprezintă doar o parte a istoriei lor şi nu o întreagă istorie gravată în aur, aşa cum aveţi voi.
___Nici la Luvru, nici la British Museum şi nici în muzeele din Statele Unite nu găsim ce există în muzeul dumneavoastră de istorie! (este vorba de Muzeul Național de Istorie din București – n.m.) Sigur, au multe exponate de aur şi aceste muzee, dar ele aparţin altor culturi decât ale ţărilor respective. Este regretabil că voi, românii, nu aţi beneficiat de această istorie scrisă în aur, aşa cum aţi fi meritat.
___Şi când spun “aţi fi meritat”, mă gândesc la ceea ce istoria voastră a însemnat pentru Europa, la forţa pe care aurul vostru a avut-o în construirea unei civilizaţii demne de marile civilizaţii ale lumii. Aici, la voi, nu găsim aur cumpărat sau obţinut prin cuceriri, ca în celelalte muzee ale lumii. Aici vorbim, în exclusivitate, de aur autohton!“

___“Voi, poporul român, puteţi să vă mandriţi cu originea voastră şi să vă consideraţi cel puţin egalii celorlalte popoare care au rădăcini în bătrâna Europă!“
___În arheologie se nasc nişte reguli care pot să aibă valabilitate sute de ani, dar este suficientă o singură descoperire care să răstoarne aceste reguli. Este şi cazul acestor brăţări. Se cunoşteau, până acum, doar brăţări spiralice de argint şi bronz. Nimeni, cu excepţia istoricului şi arheologului Florin Medelet, nu intuia existenţa celor de aur!” Asta declară intr-un interviu cunoscutul specialist german.

___Concluzia este că şi noi trebuie să ne admirăm strămoşii, să ne preţuim moştenirea, să ne întoarcem la rădăcini, şi să refacem urgent legătura cu natura. Iar în prezent, legătura cu natura poate şi trebuie să înceapă cu protejarea pădurilor pe care ni le-au lăsat moştenire strămoşii daci…

Acest articol a fost publicat în URMASII DACILOR. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.