Cel mai mare soare artificial din lume a fost construit în Germania.


Generează o cantitate de lumină de 10.000 de ori mai intensă decât cea naturală

Oamenii de știință germani au terminat de construit cel mai mare soare artificial din lume. Dispozitivul dispune de 149 de spoturi luminoase industriale, fiecare dintre acestea având de aproximativ 4000 de ori mai multă putere decât a unui bec mediu aflat în locuințele noastre. Când acest soare artificial este pornit, generează o cantitate de lumină de 10.000 de ori mai intensă decât cea naturală care ajunge pe Pământ!!!

Acest soare artificial consumă o cantitate mare de energie în momentul în care estealimentat. Doar patru ore de funcționare consumă la fel de multă energie electrică ca o locuință normală într-un an de zile.

Care este scopul acestui experiment? Potrivit celor de la Synlight, compania dezvoltatoare a proiectului, primul obiectiv este acela de a determina o configurare optimă necesară utilizării luminii solare pentru alimentarea și producerea combustibilului pe hidrogen, o potențială sursă de combustibil ecologic atât pentru autoturisme cât și pentru avioane.

Synlight_Totale_1024

Cu mici modificări, motoarele cu ardere internă pot fi adaptate pentru a utiliza hidrogen lichid drept combustibil. În prezent hidrogenul înmagazinat permite o autonomie de 200km.

„Am avea nevoie de miliarde de tone de hidrogen, asta dacă ne dorim să conducemavioane și mașini pe combustibil fără emisii de CO2“, a explicat Bernard Hoffschmidt, unul dintre principalii promotori ai experimentelor.

În viitor, instalația o să poată fi utilizată și pentru a testa durabilitatea pieselor folosite în echipamentele spațiale, oamenii de știință dorind să vadă cum reacționează acestea la radiațiile solare.

sursa: sciencealert.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

http://www.cunoastelumea.ro/

Reclame
Acest articol a fost publicat în SPATIU - EXTRATERESTRI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.