Noua super armă a americanilor: TUNUL ELECTROMAGNETIC. Performanțele lui sunt impresionante!


De acum, la dispoziția armatei SUA se va afla o armă formidabilă, cum numai în producțiile cinematografice SF se putea vedea, până recent. Este vorba despre o piesă de artilerie care folosește energia electro-magnetică, pentru propulsarea proiectilelor către țintă. Astfel, în cazul unui tun de acest tip, proiectilul nu este pus în mișcare de către gazele aflate în expansiune, ca la artileria convențională, ci de către energia electromagnetică, astfel că viteza atinsă de către proiectil ajunge la 7400 kilometri pe oră. Adică de șase ori viteza sunetului (=1224 km/h).

a

Pentru realizarea acestei arme formidabile, care are o rază de acțiune la fel de impresionantă ca și viteza proiectilelor, s-a muncit vreme de 12 ani. După ce parcurge o distanță de peste 150 de km, proiectilul pus în mișcare de către energia electromagnetică are, încă, forța de a străpunge un perete de beton. Prin raza mare de acțiune a noilor piese de artilerie, navele se vor afla, în timpul unui eventual atac, la o distanță mult mai sigură față de inamic.

Se impune precizarea că nu este necesar vreun agent de propulsie chimic (exploziv) iar proiectilele întrebuințate pentru acestă armă sunt cu mult mai ieftine decât rachetele clasice. Efectele lor distructive se bazează pe energia cinetică. Proiectilele pot fi stocate în cantități cu mult mai mari, la bordul navelor de luptă, comparativ cu proiectilele clasice. Este, astfel, mai puțin probabil ca o navă de luptă să rămână lipsită de muniție în timpul confruntărilor.

Tunul cu energie electromagnetică este o armă a viitorului… disponibilă în prezent!

aici video:

http://www.cunoastelumea.ro/noua-super-arma-a-americanilor-tunul-electromagnetic-performantele-lui-sunt-impresionante-vezi-video/

Reclame
Acest articol a fost publicat în INTERNATIONAL. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.