Se strică treaba: SUA a bombardat azi noapte SIRIA, protejata lui PUTIN. Poate degenera conflictul? Vezi primele imagini ale atacului:


Cu toate că, în urmă cu puține zile, Donal Trump afirma că SUA nu mai este interesată de debarcarea lui Bashar al-Assad de la conducerea Siriei, subliniind că SUA și RUSIA trebuie să colaboreze pentru a nimici orice formă de terorism, atacul chimic asupra unui oraș rebel sirian (realizat pe 4 aprilie, soldat cu moartea a 86 de persoane, dintre care 27 de copii) de care este acuzată actuala conducere a Siriei, a schimbat strategia americană. Astfel, ca reacție la atacul chimic, armata americană a lansat 59 de rachete de tip Tomahawk asupra unei baze militare aeriene siriene, aflată la Shayrat, provocând pagube însemnate.

Reclamat ca un act de agresiune de către postul de televiziune sirian, atacul este considerat de Trump o operațiune ”în interesul vital al securităţii naţionale” a SUA.

Acum rămâne să vedem care este „interesul național” al lui Putin, cel care este implicat total în războiul sirian de partea lui Bashar al-Assad, cel care aproape a scos Turcia din NATO, făcându-și-o aliată. În condițiile în care Siria este aliata Rusiei, ne putem aștepta la o radicalizare a poziției Rusiei față de forțele occidentale.

epa05893613 A handout photo made available by the US Department of Defense on 07 April 2017 shows an aerial view of the al-Shayrat Airfield near Homs, Syria, 07 October 2016. According to media reports on 07 April 2017, The United States military launched at least 50 tomahawk cruise missiles at al-Shayrat military airfield near Homs, Syria, in response to the Syrian military's alleged use of chemical weapons in an airstrike in a rebel held area in Idlib province on 04 April.  EPA/US DEPARTMENT OF DEFENSE / HANDOUT  HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Baza militara siriana

Ceea ce este cert este faptul că în acest moment se fac multe mutări pe tabla de șah și în proximitatea României. Să ne amintim doar episodul recent cu înarmarea Serbiei de către Rusia cu avioane de luptă sau faptul că pe teritoriul României este programat în această vară un exercițiu de luptă cu masive forțe NATO…

După cum evoluează lucrurile, viitorul este imprevizibil și nu putem fi siguri că lucrurile nu vor degenera.

Adrian Albu

Iată primele imagini ale atacului:

http://www.cunoastelumea.ro

Reclame
Acest articol a fost publicat în INTERNATIONAL. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.