Un jurnalist arab a demolat lumea musulmană într-o emisiune tv de pe Al Jazeera. E un miracol că mai trăiește!!!


Ceea ce veți citi și veți vedea mai jos pare ireal. Faptul că un arab musulman face o astfel de analiză dură propriei culturi, propriului neam, pare incredibil de curajos și este aproape un miracol că încă nu a fost asasinat. Practic, nici cel mai înrăit dușman al lumii islamice nu ar fi spus într-o emisiune ce spune acest om. Dezbaterea a avut loc în anul 2009, la televiziunea Al Jazeera din Qatar.
Iată traducerea:
P (Prezentatorul)
Z (Scriitorul/Ziaristul algerian Anouar Malek)
P: 73 % dintre telespectatori cred ca arabii reprezinta o mare putere și au influența, etc…
Z: In fapt aceasta cifra nu indica decat un singur lucru. Arabii sunt o tinta a fantasmelor si au un orgoliu deplasat. Un orgoliu prostesc care nu face bine nimanui. Arabii ar fi inventat cumva cifra zero sau ce au facut ei? Unele femei dau din maini, buric si sâni pentru a convinge lumea ca arabii sunt ocupați sa faca cate ceva în viața. De fapt arabii nu sunt nimic mai mult decat o serie de zerouri. Nimic nu ne permite sa credem ca ne-am putea baza pe arabi pentru a produce ceva anume. Acest orgoliu prostesc este profund inradacinat la ei, la un nivel inimaginabil. El este atat de profund ancorat incat ei cred ca ar putea sa mearga si pe luna. Intrebati-vă telespectatorii dumneavoastra dacă ei ar putea sa creadă ca arabii ar putea sa mearga pe luna pana in 2015. Ei o sa va spuna fara sa ezite ca da, ei ar putea sa mearga pana pe luna. Dar, in numele lui Alah, arabii  nu sunt in stare sa mearga mai departe de poarta casei lor. Ce spun ei sunt de fapt cuvinte goale. Cu toata onestitatea va spun ca arabii sunt asa de inapoiati incat ei nu sunt adaptati civilizatiei actuale. Ei exportă doar saorma, falafels, bame și toate tipurile de droguri in Europa, pretinzand ca aduc ceva bun Europei-Civilizație: Ei numesc aceste lucruri civilizatie. Sefii de state arabe sunt imaginea in oglinda a popoarelor lor. Ei nu vin de pe planeta Marte. ei provin din poporul lor si impart cu acesta aceleasi credinte si convingeri. Daca dumneavoastra plasati un cetatean arab la putere… Eu provoc orice cetatean arab susceptibil de a deveni conducator de a conduce mai bine decat conducatorii arabi. Nu este nici o diferenta intre conducatorii arabi si popoarele arabe. Ei pot fi pusi toti in acelasi cos pentru ca toti sunt arabi. Aratati-mi un singur lucru inventat de catre arabi care sa constituie un stalp de temelie pe care se aseaza civilizatia umana. Ei nu au inventat nimic. Dar oare arabii citesc? Cetateanul evreu citeste 35 de carti pe an. Cetateanul european citeste cel putin 40 de carti, in timp ce cetateanul arab… 80 de arabi laolalta citesc o singura carte pe an. Statisicile politiei arata ca cea mai mare parte din siturile WEB pe care arabii le viziteaza sunt situri cu caracter pornografic. Realitatea araba este o realitate a esecului. Noi suntem invinsi politic, militar, economic social si chiar psihologic. Discursul nostru este un discurs complotist: noi îi acuzam pe altii de toate relele din lume…
P: Luati ca exemplu Egiptul. Ce poate oferii lumii o mare tara arabă?
Z: Nimic, Egiptul nu este capabil de nimic. Egiptul nu are decat bame si o spun cu toata ironia din lume. El nu este capabil de absolut nimic. El traieste din ajutor american. Fara acesta egiptenii ar muri de foame. Egiptul este incapabil de a intra in razboi din ratiuni strategice si miliatre in acelasi timp. El este neputicios.
P: Egiptul nu a câstigat cateva razboaie?
Z: Nu, razboiul din 1973 nu a fost o victorie. A fost o infrangere in plus.
P: Nu a castigat razboiul?
Z: NU. Acesta a fost urmat de acordurile de la Camp David cativa ani mai tarziu. Egiptul nu a castigat razboiul. Nici otara araba nu a castigat acest razboi (cu Israel). Nu a avut loc nici o victorie demna de acest nume. Noi nu am avut decat infrangeri dar pe care le imbracam ca pe niste victorii. Noi aruncam intotdeauna vina pe colonizatori, pe colonizare, in timp ce noi suntem adevaratii responsabili  de ceea ce ni se intamplă. Arabii sunt nuli. Priviti comportamentul lor in occident și cum traiesc ei acolo. Eu jur pe Alah ca ei sunt exemple rele de urmat. Când auziti de hoti in Europa, aproape intotdeauna este vorba despre arabi. De fiecare data cand un tanar hartuieste o tanara in Londra sau Paris, este vorba de un tanar arab. Individul arab aduna laolalta toate valorile morale negative.
Traducerea: Adrian Albu
Reclame
Acest articol a fost publicat în VIDEO DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.