O locuință verde, precum casele hobbiților din „Stăpânul Inelelor”, poate fi construită în doar trei zile, după o metodă ultramodernă!


O mică locuință ecologică și eficientă energetic, ce dispune de toate facilitățile unui apartament modern, este situată într-un cadru feeric și se integrează perfect în peisaj, reprezintă un vis pe care mulți dintre noi îl au de o viață! După cum ne informează inhabitat.com, astfel de locuințe, ce seamănă izbitor de mult cu casele hobbiților din „Stăpânul inelelor”, pot fi construite lesne, într-un timp record.

y

Locuințele în cauză au un aspect de poveste, dar sunt ultramoderne din punct de vedere al modului de construire și al materialelor. Ele sunt compuse din panouri prefabricate de formă boltită, care, după instalare, sunt acoperite cu pământ, fiind asigurată, astfel, o izolare termică și fonică pe care puține dintre locuințele clasice o pot oferi.

q

O astfel de casă verde, extrasă, parcă, din romanele lui J.R.R. Tolkien  – „Hobbitul” sau „Stăpânul Inelelor”, ori din filmele fantastice inspirate de către ele, este foarte ușor de construit. Cu ajutorul a 2-3 prieteni, oricine le poate asambla, nefiind necesare cunoștințe în domeniul construcțiilor sau vreo forță fizică deosebită.

w

Pe lângă faptul extraordinar că o astfel de casă poate fi clădită în doar câteva zile, mai trebuie știut că locuințele de acest fel pot fi adaptate oricărui ambient și oricăror nevoi individuale. Se poate porni de la o mică locuință și ulterior, prin adăugarea de panouri boltite, construcția poate fi extinsă prin module suplimentare, după nevoile familiei.

t

O echipă de trei bărbați în putere poate da gata o locuință de „hobbit modern” în doar 3 zile. În ciuda modului extrem de simplu de construire, sunt locuințe foarte solide, rezistente la infiltrații și au un farmec aparte, cu acoperișurile lor verzi, integrate perfect în mediul natural!

r

p

i

o

a

Text: Tomi Tohaneanu

Sursa: inhabitat.com

http://www.cunoastelumea.ro/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în ASEZARE ECOLOGICA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s