Equihen Plage, un sat unic în lume: casele sunt făcute din bărci așezate cu fundul în sus. De unde această „tradiție”?


Equihen Plage este o micuță așezare din apropierea Canalului Mânicii, în Nordul Franței. Aici trăiesc aproximativ 3.000 de locuitori în niște case mai puțin obișnuite. Până la începutul secolului al XX-lea, Equihen Plage era un simplu sat de pescari; astăzi localitatea este renumită în întreaga lume pentru numeroasele case făcute din bărci inversate, cunoscute la nivel local ca „quilles en l’air”.

În romanul clasic al lui Charles Dickens, David Copperfield, fratele lui Peggotty a trăit într-o astfel de locuință veche din Yarmouth. Și aici înEquihen Plage vechile bărci nevrednice pentru navigație au fost târâte peuscat și întoarse cu susul în jos. Fundul ambarcațiunii este acum acoperișul etanș al gospodăriei.

equihen-plage-boat-house-12equihen-plage-boat-house-22equihen-plage-boat-house-32

Astfel de case au fost realizate de francezi încă de la începutul secolului XX, după cum veți putea vedea în fotografiile de mai jos. În timpul celui de-al doilea război mondial, aproape toate casele au fost distruse de conflict, însă oamenii au reușit după aproximativ 60 de ani să le restaureze, devenind azi o atracție turistică inedită. Închirierea unei asemenea locuințe începe de la circa 30 de euro și poate ajunge și la 300 de euro pe noapte, în funcție de dotări. Cei care au ajuns aici susțin că experiența merită toți banii.

Plaja se întinde pe o lungime de 3 km de la gura de vărsare a râului Warrenne și până la stâncile din Capul Alprech. Spre deosebire de alteresorturi din zonă, aici încă există un peisaj sălbatic, natural, zona nefiindprea mult urbanizată. Satul Equihen și plaja au primit eticheta ecologică Blue Flag în anul 2010 din partea Uniunii Europene, fiind o zonă extrem de curată în care intervenția omului este limitată.

equihen-plage-boat-house-510equihen-plage-boat-house-225equihen-plage-boat-house-102equihen-plage-boat-house-239equihen-plage-boat-house-72

sursa: amusingplanet.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

http://www.cunoastelumea.ro/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în FRUMUSETI DIN LUME. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s