Sculpturi preistorice în piatră arată faptul că o cometă a lovit Pământul în urmă cu 12. 000 de ani. Evenimentul ar fi schimbat cursul omenirii pentru totdeauna…


Cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh au tradus mai multe simboluri antice descoperite pe o rocă aflată în cadrul sitului arheologic de la Göbekli Tepe, în sudul Turciei. Simbolurile sculptate prezintă povestea unui impact devastator al unei comete cu Terra acum circa 12.000 de ani, fenomen care ar fi schimbat cursul evoluției omenirii.

Impactul se sincronizează cu momentul în care pe Terra a început o mini-epocă de gheață. Oamenii de știință credeau de mai mult timp faptul că impactul cu un obiect cosmic s-ar fi putut face vinovat de apariția aceste mini glaciațiuni, însă nu avea dovezi concrete în acest sens.

Această epocă de gheață a durat aproximativ 1000 de ani și este considerată o perioadă crucială pentru umanitate, deoarece în jurul acelei perioade au apărut agricultura și primele civilizații neolitice. Perioada a fost, de asemenea, legată de dispariția mamutului cu lână.

Replica-of-pillar-43-the-Vulture-Stone-at-Gobekli-Tepe-Sanliurfa-Museum-Turkey-credit-Alistair-Coombs-xlarge_trans_NvBQzQNjv4BqImq0gSBkzcH_-jHFXstKOOPHi_e1tpOIk75CAYQiDp0

„Cred că această cercetare, împreună cu recenta descoperire a unei anomalii pe scară largă a platinei pe întreg continentul nord-american, sigilează cazul în favoarea unui impact al unei comete mai tinere, numite Dryas. Se pare că oamenii care trăiau la Gobekli Tepe au fost, printre altele, excelenți observatori ai cerului. Unul dintre pilonii rocii descoperite pare să fi servit ca un memorial al acestui eveniment devastator”, a declarat cercetătorul Martin Sweatman, pentru cei de la The Telegraph.

Gobekli Tepe este unul dintre cele mai vechi temple din lume, fiind construitcu circa 6.000 -8.000 de ani înainte de Stonehenge.

sursa: sciencealert.com/

sursa: telegraph.co.uk

http://www.cunoastelumea.ro/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în ISTORIE UNIVERSALA(descoperiri). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s