Emmanuel Macron, propulsat la președinția Franței de familia Rothschild. Implicarea celei mai bogate familii din lume în ascensiunea fulminantă a acestuia


Emmanuel Macron, propulsat la președinția Franței de familia Rothschild. Implicarea celei mai bogate familii din lume în ascensiunea fulminantă a acestuia

Candidatul la prezidențialele din Franța Emmanuel Macron s-a apropiat de politică cu ajutorul echipei Rothschild. Avea doar 30 de ani când s-a alăturat acestui imperiu financiar, dar era un debutant muncitor, ambițios, care avea „darul empatiei” pentru clienți, după cum povestesc foștii săi colegi.

Mulți apropiați l-au avertizat că banking-ul nu este pentru el, dar s-au înșelat. Cariera la Rothschild, unul dintre cele mai mari grupuri de consiliere financiară din lume, i-a adus avere și supranumele de „Mozart al finanțelor” pentru rolul jucat în consilierea Nestle în privința achiziției unei subsidiare a Pfizer în 2012, o tranzacție de 12 miliarde de dolari.

Astfel, prin Rothschild, despre care se spune că e cea mai bogată familie din lume, Macron a ajuns să-l consilieze pe Thierry Breton, fost ministru al economiei și apoi director executiv pentru tehnologie la Firma Atos, în achiziția unei unități IT a Siemens în 2010, notează ZF.ro.

Patru ani mai târziu devenea chiar el ministerul Economiei al Franței, fiind considerat protejatul președintelui Francois Holande. Puțini au intuit calitățile sale, deși a fost un elev și un student model. Potrivit oamenilor din jurul său, a fost mereu o persoană matură.

De altfel, trebuie menționat că el s-a căsătorit cu profesoara sa de literatură, cu 20 de ani mai în vârstă ca el. La finele anului trecut și-a dat demisia pentru a se angrena în cursa electorală.

În turul II, pro-europeanul o va avea ca adversară pe Marine Le Pen.

http://www.activenews.ro
Acest articol a fost publicat în EUROPA(Franta). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: