Faudzha Singh – vegan și atlet la 104 ani


Faudzha Singh – vegan și atlet la 104 ani

El aleargă 16 km pe zi, mănîncă o dată pe zi cîteva legume cu ghimber și carry, bea puțin ceai.

În unul dintre interviuri el a relatat că a fost uimit de faptul că semenii lui britanici duc un mod de viață sedentar, mănîncă gras și explică starea lor proastă prin vîrstă.

El s-a născut pe 1 aprilie 1911. În 2011 Faudzha a intrat în Cartea Recordurilor Guiness, ca cel mai bătrîn maratonist, care a alergat un maraton complet la 100 de ani.

Faudzha Singh s-a mutat la Londra, el rămîne la fel de optimist, pozitiv, ajută oamenii să se alimenteze corect. Hindusul consideră că nu trebuie să ne facem griji pentru fleacuri și să ne stresăm.

„Dacă există lucruri, ce nu le puteți schimba, nu vă mai faceți griji în privința lor, spune Faudzha Singh. Savurați viața și evitați oamenii răi”.

În ultimii 10 ani, el a stabilit 12 recorduri mondiale, europene și britanice. La Olimpiada din 2004 din Atena, el a fost ales să participe la aducerea focului pe muntele Olimp. În același an, maratonistul a devenit imaginea campaniei încălțămintei Adidas, numită în cinstea lui. De la mijlocul anilor 1990, el trăiește în raionul Londonez Ilford. Povestind despre secretele longevității sale, indusul afirmă că el pur și simplu iubește sportul și nu ratează nici un antrenament.

Pasiunea față de sport a apărut la 89 de ani. De atunci, el a participat la 7 maratoane.

Cei mai mulți dintre noi visează să-și cumpere o mașină, iar acest hindus nu recunoaște nicio restricție pentru organism continuă să se miște și a reușit să rămînă energic.

5 rețete de ale fericirii de la moșul Faudzha:

Pentru a fi fericit, în primul rînd, trebuie să ai o inimă mare.

Gîndirea pozitivă și compania oamenilor pasionați de ceva și care vor să se miște înainte – iată ce îmi dă puteri și mă face fericit.

Eu primesc cu mulțumire și smerenie tot ce-mi trimite Dumnezeu.

Majoritatea pensionarilor din Marea Britanie nu urmează un regim alimentar special și se circulă cu mașina, ceea ce îi face bolnavi, neputincioși și nefericiți. Eu nu sînt gata să stau pe lor. Asta mă ucide. De aceea, eu fug, întotdeauna zîmbesc și mănînc mult ghimber și carry.

Nu mă gîndesc la mine ca la un om bătrîn. Cum îmi voi permite să mă văd ca un bătrîn – voi pierde totul. Vîrsta e doar în minte. Mentalitatea pozitivă face posibil totul.

Pentru a rămîne în formă, el parcurge pe jos în fiecare zi cîte 15 km. Totodată, el nu fumează, nu mănîncă prăjit, urmează o alimentație vegetariană, evită alcoolul și după posibilitate – întîlnirea cu oameni răi. Și zîmbește mult.

Anume zîmbetul, recunoaște Faudza Singh îi permite să se mențină în firmă și să parcurgă distanțele maratonului. „Primele douăzeci de mile le parcurs ușor, spune Faudza. Iar ultimele șase eu le alerg,vorbind cu Dumnezeu”.

http://ecology.md/

Acest articol a fost publicat în ALIMENTATIE (vegetarian). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.