Robotul „câine” a livrat primul pachet în Boston


Câinele robot de la Boston Dynamics efectuează prima livrare a coletelor în casele din Boston

Boston Dynamics și-a pus câinele robotic la muncă, livrând pachete în Boston, deoarece acest lucru face parte dintr-o misiune a firmei de a găsi utilizări comerciale pentru mașina sa inteligentă.

Compania, deținută de Google, a testat modalități diferite de a utiliza mașinile câini, cu diferite setări. Până în prezent, roboții au fost utilizați doar într-un mediu militar.

Numit „Spot”, versiunea cu patru picioare a automatului Boston Dynamics poate să sară, să alerge, să urce pe scări, să se întoarcă în caz de cădere și să îndeplinească sarcini umane, cum ar fi munca în casă. De asemenea, poate livra pachete fixate pe spate, a spus compania.

„Am trimis robotul nostru în casele angajaților pentru a vedea dacă am putea ajunge la execuția diferitor darcini pentru a explora diferite căi de utilizare a lui”, a declarat Marc Raibert, fondator și director executiv al Boston Dynamics.

„Stăm foarte bine, am parcurs aproximativ 70% din drum”.

Câinele robot înfricoșător poate ordona lucrurile din casă, urcă scările cu uşurință și se ridică dacă cade.

Nu este primul robot de livrare care și-a croit drumul spre ușile din față ale caselor oamenilor. În Marea Britanie, Just Eat anul trecut a semnat un acord cu Starship Technologies pentru a-și utiliza curierul autonom pentru livrarea de alimente în Londra.

Privirea robotului Boston Dynamics care se apropie de ușă pentru a livra un pachet este ceva mai terifiantă decât cea a robotului britanic de livrare, echivalent. Dar se pare că robotul Boston Dynamics are un avantaj față de versiunea celor de la Starship, pentru că poate speria hoții care ar intercepta pachetelor în curs de livrare.

„Droidul trotuarului”, creat de doi foști cofondatori ai Skype din Estonia, arată și se mișcă asemănător unui gândac de lemn. Chiar și fondatorul Rosta Boston Dynamics, a descris roboții ca fiind „coșmarul” zilei de mâine.

Boston Dynamics „câine robotic” poate descărca şi încărca şi mașina de spălat vase, să servească suc în pahare, să urce dealuri, etc…

http://fluierul.ro/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în STIINTA-TEHNOLOGIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s