Miàn xiàng, tehnica străveche chineză de determinat caracterul unei persoane printr-o simplă observare a trăsăturilor faciale


Miàn xiàng este o tehnică străveche chineză de „citire” a caracterului unei persoane prin analizarea trăsăturilor feței. Potrivit unor legende această metodă ar fi fost concepută pe timpul domniei împăratului Huang Di („Împăratul Galben”), însă unii istorici de la Beijing susțin că ar fi fost practicată pentru prima dată în secolul al VI-lea î.Hr. Indiferent când a apărut, această cunoaștere s-a transmis din generație în generație, deși astăzi foarte puțini chinezi îi mai cunosc toate tainele.

De exemplu, pentru a fi analizată o față, aceasta este împărțită în trei zone mari. Prima dintre acestea se întinde de la frunte până la sprâncene. Aceasta este adesea denumită „Cer” și se crede că arată copilăria și tinereței unei persoane. Următoarea porțiune, care este de la sprâncene până la baza nasului, se numește „om”. Această parte a feței este asociată cu vârsta adultă a unui individ. În cele din urmă, restul feței, cea de a treia porțiune, se numește „Pământ” și este asociată cu vârsta înaintată a unei persoane.

The-Art-of-Chinese-Face-Reading-Girl-Flowers

O altă metodă de analiză folosită de practicienii Mian Xiang este citirea caracteristicilor personale ale feței. De exemplu, se crede că persoanele ale căror ochi sunt separați printr-o distanța mai mare sunt persoane mai relaxate, nu se stresează ușor, în timp ce cele cu o distanță mai mică au o înclinație mai mare spre a fi concentrate în tot ceea ce fac. Un alt exemplu este grosimea buzelor. Despre persoanele cu buze subțiri se presupune că sunt mai certărețe, în timp ce cele cu buze mari au darul de a se face mult mai ușor plăcute.

Pentru citirea corectă a caracterului, practicanții de Mian Xiang i-au în considerare și forma feței individului analizat. Conform acestora există cinci tipuri de forme faciale, fiecare reprezentând unul dintre cele cinci elemente primordiale, foc, apă, pământ, lemn și metal. În plus, fiecare tip facial conține caracteristicile asociate elementului respectiv. Astfel, de exemplu, o față rotundă este considerată a fi de apă, iar oamenii cu astfel de fețe sunt considerate a fi adaptabili, flexibili, extrem de generoși, optimiști și veseli.

sursa: kaleidoscope.cultural-china.com

sursa: consciouslifestylemag.com/chinese-face-reading/

sursa: ancient-origins.net

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

http://www.cunoastelumea.ro

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s