Tensiuni. Guvernul nord-coreean a amenințat Tel Aviv-ul cu o „pedeapsă crâncenă ”


în urma declarațiilor ministrului israelian al Apărării care a afirmat că: „Corea de Nord e condusă de un grup de nebuni și de radicali, care submineaza stabilitatea globala”

Dupa ce ministrul israelian al Apărării a numit conducerea de la Phenian un „grup nebun și radical”, Coreea de Nord a acuzat Israelul ca este „singurul posesor ilegal de arme nucleare și singura amenințare la adresa păcii in Orientul Mijlociu”. Guvernul nord-coreean a amenințat Tel Aviv-ul cu o „pedeapsă crâncenă ”.

Intr-un interviu acordat publicatiei săptămânale ebraice Walla, Avigdor Lieberman a declarat ca liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, este un „nebun” care conduce un „grup de nebuni și de radicali, care submineaza stabilitatea globala”.

„Phenianul pare sa fi depășit orice limită cu testele sale nucleare recente”, a spus ministrul israelian al Apărării, potrivit Times of Israel.

Ca răspuns, guvernul de la Phenian a promis sa „pedeapseasca de mii de ori pe oricine îndrăznește să lezeze demnitatea conducerii supreme a Republicii”, catalogând remarcile lui Lieberman drept „sordide si rele” și „parte a campaniei Israelului in vederea acoperirii propriilor crime”.

Printr-un comunicat venit din partea ministerului de Externe, oficialii nord-coreeni au subliniat ca, spre deosebire de Israel, care este un „perturbator al păcii ” în regiunea sa, țara lor este pe deplin îndreptățită să descurajeze „agresiunea SUA” împotriva ei.

„Israelul este singurul posesor ilegal de armament nuclear din Orientul Apropiat, sub patronajul Statelor Unite. Cu toate acestea, Israelul a vociferat cu privire la descurajarea nucleară a Republicii Nord-Coreene, calomniind-o ori de câte ori a avut ocazia”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului de Externe, pentru agenția de stat KCNA, citată de Russia Today.

Guvernul de la Phenian a continuat să acuze Israelul de „crime împotriva umanității” și să-l declare „stat de ocupație ” care încearcă „să domine regiunea şi să-i oprime pe palestinieni”.

http://fluierul.ro

Acest articol a fost publicat în INTERNATIONAL. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.