Apa îmbuteliată este una dintre cele mai mari escrocherii ale secolului;


cel puțin asta susțin mai multe studii realizate de americani

Apa este unul dintre elementele vitale vieții. Nu putem trăi fără a consuma apă mai mult de câteva zile, asta în funcție de cât de bine pregătiți suntem din punct de vedere fizic. Istoria îmbutelierii și comercializării apei potabile este destul de veche. Potrivit celor de la Sciencealert.com, primele documente arată faptul că în anul 1760 s-a înființat la Boston prima companie care a îmbuteliat și vândut apă minerală pentru uz terapeutic. Brandul purta numele de Jackson Spa.

Pe tot globul, oamenii consumă în fiecare an aproximativ 10% apă îmbuteliată, excepție făcând americanii care continuă să consume mai mult H2O ambalat decât oamenii din întreaga lume la un loc. Nu se știe dacă este doar o modă sau o necesitate, cert este că 12,8 miliarde de galoane (48,5 miliarde de litri) se consumă în Statele Unite ale Americii într-un an. Americanii consumă mai multă apă îmbuteliată decât lapte sau bere. Anul trecut a fost prima dată când americanii au băut mai multă apă îmbuteliată decât sucuri carbogazoase. Și nu este tocmai ieftină. La un cost mediu de 1,22 USD / galon (3,8 litri), se cheltuie de 300 de ori mai mulți bani pe apa îmbuteliată decât s-ar cheltui dacă s-ar consuma apa de la robinet.

Cercetările sugerează că pentru majoritatea americanilor, apa îmbuteliată în sticlă nu este cu nimic mai bună decât cea de la robinet. De fapt, un raport recent a constatat că aproape jumătate din apa îmbuteliată este derivată de la robinet. Un studiu publicat în revista Environmental Research Letters a constatat că aproximativ 32-54 de milioane de barili de petrol au intrat în producția cantității de apă îmbuteliată consumată în SUA în 2007. De asemenea un alt studiu recent realizat de Asociația Internațională a Apelor Imbuteliate a constatat faptul că îmbuteliatorii nord-americani consumă 1,39 litri de apă pentru a face un litru de apă îmbuteliată, ceea ce este o risipă destul de importantă.

Nu știm dacă dovezile prezentate peste ocean au corespondent și în Europa, cert este că ar fi bine să vă gândiți de două ori următoarea dată când doriți să cumpărați apă îmbuteliată. S-ar putea să aveți și la robinet o apă potabilă la fel de curată pentru consum.

sursa: businessinsider.com/

sursa: .sciencealert.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

http://www.cunoastelumea.ro

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în ALIMENTATIE(apa). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s