RÂIA AUSTRIACĂ – nu am scăpat de ea de pe vremea Imperiului Habsburgic. Pe vremuri s-a lipit de aur, acum de petrol și păduri…


Foarte mulți români spălați pe creier suferă de sindromul Stokholm (comportament straniu în care victima începe să își simpatizeze agresorul și să pună nevoile a acestuia mai presus de nevoile sale).

Politicieni de toate culorile s-au întrecut în ultimii 25 de ani să le dea austriecilor, pe mai nimic, resursele României – petrolul, gazele și pădurile – ba le mai și sunt recunoscători pentru că le-au luat. Desigur, știm cu toții că politicienii noștri corupți, din toate partidele, au lăsat prădătorii externi să își facă de cap pe comisioane grase…

Peste toate, deși istoria stăpânirii austriece din vremea Imperiului Habsburgic și apoi Austro – Ungar a fost una încărcată de abuzuri, crime și discriminare la adresa românilor, cu toate că perioada imperialistă austriacă a stors Munții Apuseni de aur și, în general, a stors Transilvania de mai toate resursele, avem primari care par să pună mai mult preț pe urmele istorice ale stăpânirii austriece decât pe istoria românilor.

Astfel, la Alba Iulia, într-un mod aproape sinistru, mulțimea poate vedea și aplauda zilnic o gardă austriacă care patrulează prin cetatea orașului, în semn de omagiere a stăpânirii Habsburgice, în timp ce politicienii din Suceava, conform sociologului Adrian Botezatu, promovează agresiv o identitate… austriacă a orașului, în detrimentul istoriei autohtone!!!

Și dacă prostia omului simplu, care aplaudă astfel de lucruri, poate fi scuzată, prostia politicienilor români este impardonabilă.

Pe scurt, situația se prezintă cam așa:

  1. Sute de ani, în vremea stăpânirii Imperiului Habsburgic și Austro-Ungar, austriecii ne-au furat resursele, ne-au exploatat, umilit, discriminat și ucis strămoșii.
  2. După 1989, România a dat firmelor austriece pe mai nimic (adică beneficiile statului român sunt insignifiante față de beneficiile pe care le-am fi avut dacă am fi exploatat singuri aceste resurse) petrolul, gazele și pădurile țării.
  3. Cu toate că istoria este clară, Alba Iulia și Suceava, prin politicienii lor, omagiază fosta stăpânirea austriacă!

Așadar, există oare un popor mai cretin pe această planetă decât noi, românii? Cum facem ca oligofrenii să nu mai ajungă la butoanele acestei țări?

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

http://www.cunoastelumea.ro

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în ROMANIA DISTRUSA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s