Acest Infractor care a nenorocit România.


Privatizarea Roman Brașov e neconstituțională. Cum argumentează CCR sentința, care vine după 14 ani de la decizia Guvernului Năstase

N.Red. Dincolo de Privatizarea neconstituțională a Uzinelor de la Roman Brașov, Marele jaf, dintre multe altele, făcut de acest infractor condamnat între timp în 2 dosare penale, care a nenorocit România, a fost privatizarea pe nimic a Petrom şi concesionarea tot pe nimic a întreg petrolului României şi a 50% din gazele ei naturale.

 

Potrivit unui comunicat al CCR transmis AGERPRES, joi, Plenul Curții Constituționale a luat în dezbatere excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor articolului 13 din Ordonanța de Urgență a Guvernului 115/2003 privind privatizarea SC „Roman” SA Brașov și constituirea parcului industrial pe platforma societății. „În urma deliberărilor, cu unanimitate de voturi, Curtea a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că prevederile art. 13 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 115/2003 privind privatizarea Societății Comerciale ‘Roman’ — SA Brașov și constituirea parcului industrial pe platforma Societății Comerciale ‘Roman’ — SA sunt neconstituționale”, se precizează în comunicat.

Curtea Constituțională arată că, potrivit articolului 121 alineatul 2 din Constituție, dispoziții dezvoltate, la nivel infraconstituțional, de articolul 23 alineatul 1 și articolul 36 alineatul 2 litera c din Legea numărul 215/2001, consiliul local este un organ deliberativ cu caracter colegial, prin care se realizează autonomia locală în comune, orașe și municipii.

„În acest sens, în calitate de autoritate a administrației publice locale, consiliul local exercită atribuții privind administrarea domeniului public și privat al unităților administrativ-teritoriale, respectiv comune, orașe și municipii. Pe de altă parte, conform articolului 21 alineatul 1 din Legea administrației publice locale numărul 215/2001, unitățile administrativ-teritoriale sunt persoane juridice de drept public, cu capacitate juridică deplină și patrimoniu propriu, titulare ale drepturilor și obligațiilor ce decurg din contractele privind administrarea bunurilor care aparțin domeniului public și privat în care acestea sunt parte. Rezultă, așadar, că, în calitatea sa de autoritate deliberativă a administrației publice locale, consiliul local nu are personalitate juridică și prin urmare nu poate avea patrimoniu propriu, astfel încât nu poate exercita drepturi și obligații proprii în cadrul raporturilor juridice”, se mai menționează în comunicat.

„Aplicând acest considerente de principiu la prezenta cauză, Curtea a reținut că transferul cu plată a filialei SC ‘CAF’ SA către Consiliul Local Brașov, prin compensare cu toate datoriile Societății Comerciale ‘Roman’ SA Brașov către acesta, reprezentând impozite, taxe, contribuții și alte venituri la bugetele locale, contravine dispozițiilor articolului 121 alineatul 2 din Constituție, prin încălcarea statutului juridic constituțional și legal de autoritate administrativă a consiliului local, care nu poate fi el însuși titular de drepturi și obligații asupra bunurilor domeniale, ci doar să le exercite în numele unității administrativ-teritoriale pe care o reprezintă”, se mai precizează în comunicatul CCR.

Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului și instanței de judecată care a sesizat Curtea Constituțională, respectiv Înaltei Curți de Casație și Justiție – Secția contencios administrativ și fiscal. În anul 2003, Guvernul României era condus de președintele Partidului Social Democrat (PSD), de la acea vreme, Adrian Năstase.

http://fluierul.ro

Reclame
Acest articol a fost publicat în DISTRUGERI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Acest Infractor care a nenorocit România.

 1. A.D. zice:

  Democrații care scriu astfel de articole se fac că nu pricep că „infractorii” primiseră „oferte de nerefuzat”, de aceea au făcut-o.

  Știau ce ne așteaptă dacă refuză, văzuseră Tg. Mureș, Piața Universității, … chiar „Revoluția” însăși.

  Mai târziu au văzut și Saddam Hussein, Slobodan Milosevic, Iușcenko etc. etc. (lista e foarte lungă, și e începută din timpuri imemoriale, nu din 1989.

  Dar autorul articolului e democrat, deci e revoltat pe trădători – de corupători nu se plânge. Aceia tot democrați sunt.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s