Din culisele afacerilor din România: O companie austriacă de construcții cu zero angajați a avut afaceri de 162 milioane lei.


Constructorul se laudă că a lucrat la cea mai lungă linie de tramvai din Cluj-Napoca și la calea ferată Vințu de Jos – Simeria

Din culisele afacerilor din România: O companie austriacă de construcții cu zero angajați a avut afaceri de 162 milioane lei. Constructorul se laudă că a lucrat la cea mai lungă linie de tramvai din Cluj-Napoca și la calea ferată Vințu de Jos - Simeria

Este posibil ca o firmă să raporteze afaceri la Ministerul de Finanțe, dar să nu aibă salariați? Iată că Swietelsky, o companie care prestează lucrări de construcții pentru căile ferate de suprafață și subterane, a raportat pentru anul trecut la Ministerul de Finanțe o cifră de afaceri de 162,1 mi­­lioane de lei (36 mil. euro), deși nu are niciun angajat, conform propriilor raportări, scrie Zf.ro.

Potrivit informațiilor publicate pe pagina sa de Facebook, compania a construit în România cea mai lungă linie de tramvai din Cluj-Napoca, pe ruta Piața Gării – Mănăștur – Bd. Muncii, tronsoanele de cale ferată Vințu de Sus – Simeria și Curtici – Arad, o investiție de 1,3 mld. lei, pe care Swietelsky a realizat-o alături de francezii de la Alstom, italienii de la Astaldi și firmele românești Euro Construct Trading 98 și Dafora.

Swietelsky Baugesellschaft este sucursala de la București a companiei austriece cu același nume. La Ministerul de Finanțe, mai figurează cel puțin încă patru companii care conțin numele Swietelsky, toate având CAEN-uri care indică lucrări de construcții de diferite tipuri – rezidențiale, nerezidențiale, feroviare.

Reprezentanții companiei nu au răspuns solicitării ZF referitoare la proiectele pe care Swietelsky le are pe piața locală și la numărul de angajați cu care lucrează.

http://www.activenews.ro

Reclame
Acest articol a fost publicat în ECONOMIE-FIRME-BANI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s