„Stilul de viață occidentalizat” accelerează procesul de îmbătrânire a omului; asta susțin mai multe studii din domeniu


Oamenii de știință au identificat mai multe semne distincte ale îmbătrânirii,semne care au repercusiuni importante asupra metabolismului celular. Dacă există un lucru comun la care toți oamenii visează, acesta îl reprezintă descoperirea unei „fântâni a tinereții”. Pe măsură ce îmbătrânim, metabolismul nostru devine mai puțin eficient, ceea ce, la rândul său, dăunează ADN-ului nostru și face ca celulele noastre să nu mai funcționeze eficient, lucru ce este în detrimentul sănătății noastre.

Îmbătrânirea este inevitabilă și nu pare să existe o modalitate, ce puțin în prezent, care să oprească procesul. Însă, deoarece metabolismul este strâns legat de nutriție, există modalități prin care putem să încetinim procesul de îmbătrânire.

Oamenii de știință au identificat faptul că ceea ce noi numim „stilul de viață occidentalizat” este un accelerator al îmbătrânirii. Consumul de alimentehipercalorice, cu consum mare de grăsimi și proteine, în detrimentulalimentelor sănătoase, sedentarismul exagerat, munca la birou, deplasarea doar cu ajutorul mașinilor sunt lucruri care accelerează procesul de îmbătrânire, iar soluția ar fi o schimbare completă a modului nostru de viață.

Deci, dacă dorim să arătăm mai tineri și să avem o viață sănătoasă ar trebui să consumăm mai multe legume, pește, carne albă, și să limităm alimentele de tipul fast food, statul în birouri închise sau de sticlă. Să ne bucurăm de Soare și de natură, lumina naturală face mai mult bine organismului decât vitaminele sintetice pe care le consumăm în mod regulat pentru a ne oferi energie și a ne reduce stresul. Pare ar fi niște sfaturi simpliste, pe care le-am citit de foarte multe ori, însă cât de mult le respectăm, sau mai bine zis cum le putem respecta într-o lume în care totul se realizează în viteză?

sursa: https://futurism.com/scientists-wrote-the-ultimate-guide-to-avoid-aging/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

http://www.cunoastelumea.ro

Reclame
Acest articol a fost publicat în VIATA LIBERA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la „Stilul de viață occidentalizat” accelerează procesul de îmbătrânire a omului; asta susțin mai multe studii din domeniu

  1. A.D. zice:

    Da, sunt sfaturi simpliste. Despre Democrație numai de bine.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.