FEDERALISTA UE VREA SĂ LE CHINUIE PE FEMEI PÂNĂ LA 65 de ani ȘI MOARE DE CIUDĂ LEGAT DE CREȘTEREA SALARIILOR.


Europeană recomandă României să adopte legislația care egalizează vârstele de pensionare și să își corecteze DEFICITUL bugetar structural

Executivul european recomandă României să își îmbunătățească politicile pentru a-i viza pe oamenii care sunt în afara pieței muncii și să adopte legislația care egalizează vârstele de pensionare pentru femei și bărbați. Legea egalizării vârstei de pensionare a femeilor și bărbaților a fost propusă parlamentului în 2013 și a fost adoptată, până în prezent, doar de Senat.

În 2017, România trebuie să asigure și acordul cu recomandările Consiliului în vederea corectării deviației semnificative de la parcursul de ajustare către un obiectiv bugetar pe termen mediu. Concret, România trebuie să ajungă la un deficit bugetar structural de cel mult 1% din PIB în 2017 și de 0,5% din PIB în 2018, în condițiile în care deficitul structural actual este estimat la peste 2%.

Pentru 2018, Comisia Europeană (CE) recomandă României să continue politica fiscală în linie cu cerințele ramurii preventive a Pactului de Stabilitate și Creștere, care se traduce printr-un efort fiscal substanțial în 2018. România trebuie să asigure aplicarea integrală a cadrului de reglementare fiscal. De asemenea, trebuie să își îmbunătățească sistemul de colectare a taxelor și să combată munca nedeclarată inclusiv prin asigurarea utilizării sistematice a controalelor integrate.

De asemenea, CE sugerează României să consulte partenerii sociali înainte de a stabili un mecanism transparent pentru acordarea salariului minim.

Totodată, România ar trebui să îmbunătățească accesul la educația de calitate, în special pentru populația de etnie romă și pentru copiii din zona rurală. În sistemul de sănătate, CE recomandă trecerea la îngrijirea în ambulatoriu și „reducerea plăților informale”.

Mai mult, CE recomandă adoptarea legislației care să asigure serviciul civil profesional și independent, în care să se aplice criterii obiective. România ar trebui să asigure implementarea sustenabilă și la timp a strategiei naționale de achiziții publice.

 

sursa:Mediafax.ro

http://fluierul.ro

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în EUROPA- ROMANIA, LOCURI DE MUNCA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s