Beneficiile extraordinare ale Lavandei în tratarea unor afecțiuni


Unele dintre cele mai importante beneficii pentru sănătate ale lavandeiinclud capacitatea sa de a reduce stresul, de a îmbunătăți starea de spirit, de a promova somnul odihnitor, de a reduce inflamația, de a reduce iritația pielii, de a preveni infecțiile, de a elimina mătreața și de a calma balonarea. Francezii o folosesc inclusiv în bucătărie pentru aromatizarea mâncărurilor sau pentru alungarea insectelor din dulapul cu haine.

Această plantă se găsește în Europa, Africa, Marea Mediterană și în unelepărți ale Asiei. Motivul pentru care este utilizată atât de mult este gama largă de aplicații, de la alimente și parfumuri la cosmetice și medicinănaturistă. Această plantă este plină de uleiuri esențiale care pot avea efecte puternice asupra corpului uman, precum și unul dintre cele mai speciale și iubite miresme din lume. Aproximativ 80% din parfumuri conțin ulei de lavandă, iar pe lângă acestea, mai există foarte multe produse cum ar fi: săpunuri, detergenți, odorizante sau antimolii.

Deși nu este în mod obișnuit considerată o substanță alergenică, dacă sunteți susceptibili la alergeni din familia mentei, ați putea avea efecte secundare negative și din cauza lavandei. Acestea sunt, de obicei, ușoare și includ dureri de cap, constipație și o scădere a poftei de mâncare, în timp ce aplicarea locală poate provoca iritații ușoare și roșeață.

sursa: https://www.organicfacts.net/health-benefits/herbs-and-spices/lavender.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

http://www.cunoastelumea.ro

Acest articol a fost publicat în PLANTE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.