Această floare trebuie să fie prezentă în fiecare familie! Iată de ce…


Этот цветок должен быть в каждой семье! И вот почему...

Practic toți amatorii de plante de casă au mușcate. Se consideră că ea contribuie la instaurarea atmosferei calde, liniștite și comode în casă.

Astrologii afirmă că mușcata împiedică răspîndirea energiei negative, protejează de certuri, bîrfe și vorbe, precum și protejează locuința de oaspeți nepoftiți.

Această plantă are proprietăți calmante și antistres, făcîndu-i pe oameni mai blînzi, răbdători și buni. De asemenea, ea atrage în casă bunăstarea și stabilitatea financiară. În acest articol vă vom relata despre 9 motive pentru care trebuie să aveți numaidecît o mușcată în casă.

Înțelepții noștri strămoși percepeau mușcata drept un simbol al căldurii și armoniei în casă. Într-adevăr, e greu să ne închipuim o casă fără mușcată.

Apropo, potrivit astrologilor, mușcata protejează de deochi, anihilează orice energie negativă din casă, se consideră un protector.

Beneficiile mușcatelor

1. Aroma florii ajută la depășirea depresiei și întărește sistemul nervos. Dacă puneți ghiveciul cu mușcată în camera unde este o zonă geopatogenă, planta va neutraliza toate efectele nocive ale acesteia.

2. Mușcata ajută în dragoste – de aceea această floare trebuie adusă în dar persoanei iubite. Pentru ca iubita sau iubitul să răspundă la sentimente, mușcata trebuie să rămîna la el acasă.

3. Frunzele conțin ulei eteric ce se elimină în abundență vara, la soare. Astfel, planta se protejează de supra încălzire. Există o părere că dacă mușcata se află afară, atunci pe căldură, la apusul soarelui, se poate observa o lumină deasupra ei. Acest efect apar datorită uleiurilor eterice din plantă.

4. Frunzele de mușcată alungă molia, muștele și alte insecte.

5. Mușcata poate fi folosita contra durerilor de cap și a răcelilor. Această plantă purifică aerul, ucide bacteriile patogene. Pentru a vă energiza, e suficient să stați cîte 10 minute pe zi lîngă mușcată. Pentru purificarea aerului poate fi folosit uleiul de mușcată, comercializat în farmacii. 3-4 picături vor fi suficiente în dispozitivul aromatic.

6. Uleiul de mușcată normalizează schimbul hormonal. De asemenea, poate fi un afrodiziac. De aceea, în timpul unei cine romantice, picurați 5 picături de ulei în lampa aromatică.

7. Mușcata este extrem de folositoare pentru oamenii ce suferă de afecțiuni ale sistemului nervos, hipertensiune, insomnie, maladii intestinale și cardiace. Mușcata ajută în cazul bolilor hepatice și ale vezicii biliare. Fiind aplicată pe locul afectat, frunza de mușcată reduce durerea în cazul otitelor, sciaticii, durerilor de dinți.

8. Vracii populari recomandă în cazul durerilor de dinți să nu plasați frunza în gură, ci să o aplicați pe obraz, cu partea exterioară. În sciatică, frunzele se mărunțesc, apoi se aplică sub formă de cataplasme pe spate. Acest compres se aplică pe mînă și în cazul hipertensiunii (acolo unde se ia pulsul).

9. Mușcata în casă previne tumorile. Iar parapsihologii declară că mușcata îndreaptă cîmpul biologic al omului, dereglat de boală.

 

Sursa: fithacker.ru

http://ecology.md

Acest articol a fost publicat în SANATATE-VINDECARE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Această floare trebuie să fie prezentă în fiecare familie! Iată de ce…

 1. grinea zice:

  Fitoterapia,este cunoscuta;pe teritoriul Rominiei exista o mare bogatie de plante cu proprietati tamaduitoare

  Apreciază

 2. ioana paraschiv zice:

  In curtea manastiirlor din Romania , muscata este mereu prezenta, in culori ce nu pot fi vazute in alta parte. Este, intradevar, o planta binecuvantata – frumoasa, parfumata, modesta si extrem de viguroasa..Iar cand infloreste este o explozie de bucurie . Si, mai ales,”intelege” tot ce-i spui,
  cand vorbesti cu ea!? Cand plecati intr-o calatorie, luati o frunza de muscata cu voi..va ocroteste..

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.