Muncește, țara te vrea sclav! Cum și cine face planuri de pensionare la 100 de ani


Vârsta de pensionare ar trebui să urce până la 70 de ani, în țările prospere, iar până în 2050, până la 100 de ani, conform unui raport prezentat de BBC, citat de Cotidianul.

Potrivit Forumului Economic Mondial, angajații vor continua să muncească până la vârsta de 70 de ani, în țări precum Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Japonia și Canada.

Creșterea va fi necesară deoarece numărul oamenilor care au peste 65 de ani se va tripla, ajungând la 2,1 miliarde până în 2050. Michael Drexler, directorul sistemelor de finanțe și infrastuctură de la Forumul Economic Mondial, spune că această creștere a longevității este echivalentul financiar al schimbărilor climatice. „Trebuie să conștientizăm și să acceptăm că aceste consecințe negative vor afecta viitorul generațiilor ce vin”, susține el.

Referitor la Marea Britanie, vârsta de pensionare va crește de la 65 la 68, până în 2046. Un raport al Departartamentului pentru Muncă și Pensii, întocmit în 2017, relevă faptul că angajații care au în prezent 30 de ani nu se vor pensiona mai devreme de 70 de ani. Raportul Forumului, numit „Vom trăi până la 100 de ani – Cum ne vom permite acest lucru”, spune că guvernele ar trebui să le ușureze munca angajaților care vor fi la un moment dat la pensie și a lăudat reformele recente din Anglia. Mai mult de 6 milioane de angajați britanici sunt înscriși automat la un plan de economii pentru pensii, însă majoritatea se tem că li se rețin prea mulți bani, iar perioada de care vor profita de economii se reduce.

Forumul Economic Mondial susține că suma alocată economiilor de pensie va crește de la 70 de dolari până la 400 de dolari până în 2050 în cazul a opt țări incluse în studiu: Australia, Canada, China, India, Japonia, Olanda, Marea Britanie și Statele Unite.

Diferența este suma de bani solicitată în fiecare țară pentru a asigura un venit de pensionare egal cu 70% din venitul de pre-pensionare al unei persoane. Jacques Goulet, președintele companiei Wealth at Mercer, care a colaborat cu Forumul pentru acest studiu, spune că problema a ajuns la un punct critic. „Nu există o rezolvare ca un glonț de argint pentru această diferență de bani pentru pensie. Indivizii trebuie să încerce să economisească mai mult pe cont propriu, iar guvernele și sectorul privat îi vor susține cu ajutorul programelor specializate”, susține Jacques Goulet.

Conform echipei Forumului Economic Mondial, țările ar trebui să lucreze la unison și să combine datele despre pensiile cetățenilor pentru a oferi angajaților o imagine completă a poziției lor financiare. Acesta citează Danemarca, unde o platformă online colaborează și furnizează oamenilor informații privind pensiile și detalii despre diferitele lor conturi de economii de pensii.

http://www.activenews.ro

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în LOCURI DE MUNCA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s