Istoria adevărată a României: Dacii sunt primii oameni care au populat Europa. Dacia nu a fost cucerită niciodată în întregime. Strămoșii românilor sunt Dacii, nu romanii!


___În ultima vreme au fost făcute publice informaţii despre poporul român şi despre România, care vorbesc despre apartenenţa noastră directă la civilizaţia care a populat Europa – Dacii. Astfel începe să fie cunoscută adevărata istorie a poporului român, a românilor şi a României: românii sunt daci, nu romani. România este Dacia! Redăm aici doar câteva extrase din lucrări care mărturisesc adevărata istorie a poporului român şi a României, pentru a vă trezi interesul să citiţi mai mult şi să aflaţi adevărul care nu este spus aproape deloc prin şcoli, facultăţi sau la televiziuni: Românii sunt Daci, nu romani, iar România este Dacia, vatra Europei – locul unde a început cu adevărat civilizaţia europeană. Fiţi mândri că am avut asemenea strămoşi!
___Iată câteva extrase din textele pe care le găsiţi mai jos:
___Mai mulți istorici și cerecetători consideră că zona geografică în care se află astăzi România, a fost în urmă cu peste 10.000 de ani, vatra lumii, locul unde au început marile migrații și a început cu adevărat civilizaţia Europei. Iată un pasaj dintr-un interviu cu Dr. Napoleon Savescu, excelent argumentat în raport cu glaciațiunile Europene- perioadele din istorie când întreaga Europă a fost acoperită de gheață: ”Faceţi cunoscută în societatea americană  preistoria românilor?  Răspuns: Sunt invitat la conferinţe, în special – de macedoromânii din America. Lumea este interesată de această nouă prezentare a poporului daco-român. Datele pe care le-am adus în plus aparţin cercetătorilor impecabili din toată lumea, care susţin de ani de zile ca spaţiul carpato-danubian a dat naştere Europei. România este Vatra Europei. Când Europa a fost acoperită de două ori de o hală de gheaţă, cum a fost ultima, cea alpină, singura arie rămasă neacoperită era cea din Carpaţii de Jos. Or, nu putea să apară o civilizaţie în aria Germaniei, aflată atunci sub calota de gheaţă. În plus, marile civilizaţii au apărut la gura de vărsare a marilor fluvii: chinezii – la gura Fluviului Galben, indienii – a Gangelui, egiptenii – a Nilului. În acest context, nu puteau occidentalii să apară la gura de vărsare a Rinului, Senei sau sub gheaţă. Să fim oameni serioşi, că şi prostia are o limită.” Dr. Napoleon Savescu.

___Roata, plugul, jugul, căruţa cu două, trei şi patru roţi apar pentru prima dată în lume pe teritoriul nostru, dacic, primul mesaj scris din istoria omenirii se găseşte tot pe teritoriul nostru, la Tărtăria, primii fermieri din Europa sunt descrişi pe acelaşi spaţiu, într-o perioadă când Anglia abia se separa de continent şi din peninsulă devenea insulă – 6,500 î.d.H.
___Traco-dacii reprezintă cea mai veche şi mai înaltă cultură de pe Pământ, anterioară civilizaţiei Sumeriene, şi totodată cea mai numeroasă (180 – 200 de triburi). Ei puteau fi găsiţi în întreaga Europă (Balcani, Ucraina, Ungaria, Austria, Germania, Cehoslovacia, Polonia, Italia, Franţa, Spania, Turcia europeană, Asia Mică, Africa)…
___În zona Olteniei se înregistrează cea mai veche locuire în bordeie din lume (18,000 ani înainte de Christos), cea mai veche activitate de minerit, cel mai vechi târnacop de miner descoperit vreodată, cea mai veche activitate metalurgică a aramei din lume (8,000 ani înainte de Christos), cea mai veche scriere din lume (tăbliţele de la Tărtăria, judeţul Alba 5-6.000 înainte de Christos). Tot aici s-a inventat arcul, au apărut primele furnale din Europa, şi tot de aici au plecat şi s-au format celelalte popoare indo-europene şi nu numai cum ar fi: iranienii, carienii, italicii, frygienii, sciţii, cimmerienii, triburile iberice, bascii, sarmaţii, elenii (ahei şi dorieni), fenicienii… etc.
___Profesoara de arheologie lingvistică, Marija Gimbutas, de la Universitatea din Los Angeles, care a studiat istoria Europei, a vorbit despre spaţiul Carpato-dunărean ca fiind Vatra vechii Europe, locul de unde Europa a început să se dezvolte.
___Când astăzi istoria spaţiului Carpato-Dunarean este redescoperită de nişte străini, ca Marija Gimbutas, care asemenea lui N.Densuşianu considera drept vatră a vechii Europe acest spaţiu unde noi românii ne găsim astăzi, de fapt ne reîntoarcem la istoricul Densuşianu, la cel ce a prezentat pentru prima oară pe noi, pe daco-români drept popor primordial şi formator al Europei.
___Dacii sunt strămoşii tuturor popoarelor latine, iar ceea ce ne este predat în şcoli – “noi românii suntem un popor care a fost “latinizat” de către romani” este o falsitate.
___Dacii sunt cei care au populat Europa şi au ajuns până aproape de China. Românii ca popor se situează pe primul plan în Europa ca vechime. Iată o hartă care arată cât de puternic a fost Imperiul Geto Dac între anii 82-48 ÎHR:

Iată și Harta României de la 1919! Chiar și atunci, România era mult mai mare decât în prezent!

___Mulţi spun că ne-au ocupat romanii şi ne-au latinizat. Cât din teritoriul Daciei a fost ocupat de romani? Doar 14% ! Câţi ani au ocupat romanii acei 14%? Doar 146 de ani!  Era imposibil ca limba latină să fie preluată de daci când romanii au ocupat atât de puţin teritoriu şi au stat atât de puţin, mai ales ţinând cont că soldaţii romani vorbeau o latină şubredă. De asemenea, dacă Dacii ocupaţi de romani ar fi preluat limba latină, cum se mai înţelegeau cu restul dacilor de pe restul de 86% din teritoriul Daciei, NEocupat de romani? Logic că vorbeau cu ei tot în “dacă”, adică “română arhaică”. De fapt dacii vorbeau deja o română arhaică, din care a reieşit şi latina la un moment dat. Atunci când s-au întâlnit dacii şi romanii, s-au întâlnit două popoare înfrăţite care se înţelegeau în limbaj. Concluzie – Noi SUNTEM ROMÂNI DACI, NU ROMANI!

___De ce ar fi vrut romanii să impună limba lor într-un teritoriul nou cucerit? Vedeţi americanii impunând engleză în Egipt, Irak, Afganistan, Libia şi alte ţări cotropite (pentru “impunerea democraţiei”) sau îi vedeţi pe americani interesaţi de resursele de petrol, minereuri şi poziţia geo-strategică nou cucerite? Aceeaşi întrebare e valabilă şi în cazul romanilor care au cucerit o mică parte din teritoriul Daciei: pe romani i-a preocupat impunerea limbii latine în Dacia cucerită, sau mai degrabă aveau nevoie doar de bogăţiile acesteia (aur, argint, miere, grâu, vin, lemn, piatră, şi altele)?
___Arhivele regilor Daciei (plăcuţele de aur descoperite la Sinaia), conţin dovada că limba dacilor aproape că nu s-a schimbat (până astăzi n.n.).
___Istoricul Dio Cassius (n.155 – d.229 e.n.) descrie războaiele purtate de Daci şi Romani – spunând despre Traian (conducătorul Legiunii Romane) că a fost un trac veritabil şi că războaiele purtate erau fraticide (între popoare de aceeaşi origine). Iar Traian, spunea înainte de a porni la luptă: “mă întorc în ţara străbunilor mei: Dacia“
___Într-un interviu acordat postului de televiziune TVR Cluj, în decembrie 2012, Miceal Ledwith, fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea, unul din oamenii care au avut acces la cei 230 de kilometri de rafturi cu cărţi din arhiva bibliotecii Vaticanului şi fost membru al Comisiei Teologice Internaţionale, a făcut o declaraţie şocantă: “Chiar dacă se ştie că latina e limba oficială a Bisericii Catolice, precum şi limba Imperiului Roman, iar limba română este o limbă latină, mai puţină lume cunoaşte că limba română, sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latină, şi nu invers. Cu alte cuvinte, nu limba română este o limbă latină, ci mai degrabă limba latină este o limbă românească. Aşadar, vreau să-i salut pe oamenii din Munţii Bucegi, din Retezat, din Bucureşti. Voi sunteţi cei care aţi oferit un vehicul minunat lumii occidentale (limba latină)”.
___Încă din anul 2014, Miceal Ledwith a oferit într-un nou interviu mai multe detalii despre latinitate şi originea popoarelor. Partea despre istoria limbii române începe de la min 44:30. Interviul aici: About Romanian Language (click pentru detalii)
___Faptul că NOI, românii (dacii), suntem strămoşii tuturor popoarelor latine şi nicidecum o rudă marginală a latinităţii, ar trebui să ne facă să ne mândrim.
___Genetic, nu ne-am schimbat de 5.000 de ani, suntem tot daci – un studiu de paleogenetică, realizat între anii 2003-2006, a arătat că, genetic, suntem daci, iar teoria latinizării făcute de Imperiul Roman este falsă.

___“După 20 de ani de studiu, am ajuns la concluzia că cele 80 de milioane de persoane ale comunităţii punjabi din India vorbesc o română arhaică. Au 2.000 de cuvinte identice, multe dintre ele comune şi cu latina. Dar dacă punjabi este o limbă vorbită cândva de geţi, înseamnă că neamurile getice vorbeau o limbă «latină» înainte de apariţia Imperiului Roman. De unde rezultă că limba română e mai veche decât latina. Concluzia e că într-un trecut imemorial exista o singură limbă europeană, cel mai probabil româna arhaică, sau getodaca, şi care printr-o serie de migraţii şi modificări a născut toate limbile numite indo-europene, printre care şi latina. Până în ziua de azi se vorbeşte româna sau aromâna din nordul Mării Adriatice, până la Volga. Mai mult, în Kazahstan sunt acum, oficial, 20.000 de vorbitori de limbă română”, spune Lucian Iosif Cueşdean.
___O română arhaică există în copie la peste 7000 de Km de România, la 3000 de Km est de cea mai estică graniţă a Imperiului Roman.
___Conform studiilor genetice, populaţia actuală a României este clar înrudită cu populaţiile care au locuit pe teritoriul României în Epoca bronzului şi a fierului, adică acum 2 500 – 5 000 de ani, fapt care scoate în evidenţă continuitatea acestui popor… şi răstoarnă teoria romanizării Daciei ca şi a descendenţei române a poporului nostru (sursă: “Spiritul Dacic renaşte” Editura Vidia 2012)
___Românii au păstrat mii de ani limba, portul, obiceiurile, tradiţiile strămoşilor de acum 7.000 de ani. Analizele minuţioase de sânge, demonstrează că în ciuda numeroaselor invazii, inclusiv mult distorsionata ocupaţie romană, s-a păstrat puritatea genetică, specifică strămoşilor noştri.
___După “Civilizaţiile Europei vechi”, Ed. Meridiane, Buc., 1978, de Guido A.Mansuelli, un autor francez, pe timpul ultimei glaciaţiuni, Wűrm, nu se cunosc decât două centre de locuire umană, unul în vest, în aria Pirineilor (plus Grimaldi) şi altul în est, în aria Carpaţilor. Splendidele civilizaţii vestice din Pirinei, ca şi cea din Grimaldi (vestul Italiei), au dispărut, fără urmă, acum aproximativ 11.000 de ani. Această zonă a fost repopulată dinspre gurile Dunării abia 4-5 mii de ani mai târziu, astfel că apare logic ca şi limba din Carpaţi să fi urmat aceeaşi cale. Nu a existat nimeni altcineva, în spaţiul Dunării de Jos, decât neamul românesc, până acum 3900 de ani, când se spune că au “venit” grecii, astfel că e firesc ca “româna primară” să fie prima limbă a Europei.

___– Specialistul englez E.C.Davies scrie în Enciclopedia Peoples of Nations în 1923 că pe teritoriul actual al României exista cu mult înainte ca romanii să invadeze teritoriul, “exista o civilizaţie ce îşi avea rădăcinile departe, în trecut în epoca neolitică”
___– Peruvianul Daniel Ruzo spune că “Carpaţii sunt într-o regiune a lumii în care se situa centrul european al celei mai vechi culturi cunoscute până în ziua de azi”
___– Arheologul neamţ Adam Falkenstein declară că “tăbliţele de la Tărtăria reprezintă prima dovadă de scriere din istoria omenirii”
___– În Cambridge History of India din 1922 se arată fără dubii că “Drumul parcurs de arienii carpatici până la ajungerea în India i-a purtat prin N Mării negre şi al celei Caspice ”
___– Felix Colson preciza că “dacii erau de origine pelasgă iar limba lor nu era decât un idiom al limbii comune-pelasga-de dinainte de fondarea Romei”
___– William Schiller arheolog american în Reader’s Digest-”Civilizaţia s-a născut acolo unde trăieşte astăzi poporul ROMÂN, răspândindu-se apoi spre răsărit şi spre apus!”
___– John Mandis profesor la Universitatea din Londra- ”România e vatra a ceea ce numim Vechea Europă, o entitate culturală cuprinsă între 6500-3500 i.e.n.” şi “cele mai vechi descoperiri ale unor semne de scriere au fost făcute la Turdaş şi Tărtăria”
___– Gordon W Childe -”localizarea centrului principal de formare şi extensiune a indo-europenilor trebuie să fie plasată la nordul şi sudul Dunării”
___– Harald Haarmann, savant german, confimă cea mai veche civilizaţie umană cunoscută, pe teritoriul României, la Tărtăria, cu 8000 ani în urmă, cu mult înainte de civilizaţiile Mesopotamiei.
___– Ekstrom Par Olof- Lingvist suedez spune că ”Limba Română este o limbă cheie care a influențat în mare parte limbile Europei“…

___Mulţi alţi arheologi, istorici, cercetători şi scriitori români au suținut aceste adevăruri: Densușianu, B.P. Haşdeu, preotul D.Bălaşa, Lazăr Tonciulescu, Cristina Pănculescu, Generalul Mircea Chelaru, Napoleon Săvescu, Lucian Iosif Cueşdean, Timotei Ursu și mulți alții…
Acest articol a fost publicat în ROMANIA (miraculoasa), URMASII DACILOR (romanizare). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Istoria adevărată a României: Dacii sunt primii oameni care au populat Europa. Dacia nu a fost cucerită niciodată în întregime. Strămoșii românilor sunt Dacii, nu romanii!

  1. Foarte, foarte interesant /educativ și de ținut minte!

    Toată admirația pentru acest post (și nu numai)!

    Apreciază

  2. xaeus zice:

    Nu Daci si Dacia, ci Traci si Tracia. Dacii erau o mica parte din toata Tracia.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.