Firmele românești prind curaj și „atacă” piețele externe. Teraplast a cumpărat o fabrică în Serbia


Firmele românești prind curaj și „atacă” piețele externe. Teraplast a cumpărat o fabrică în Serbia

Grupul Teraplast, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții din România, a cumpărat cu 4,3 milioane de euro un producător de panouri sandwich din Serbia.

Grupul Teraplast va investi anul acesta 11 milioane de euro in Serbia, sumă ce include valoarea achiziției fabricii producătorului sârb Interlemind, investiții de 2,7 milioane de euro în dezvoltare și capital de lucru de 4 milioane euro.
„Achiziția din Serbia face parte din strategia grupului Teraplast de a crește volumul vânzărilor și profitabilitatea. Suntem convinși că grupul Teraplast poate să devină un exemplu pentru companiile românești care până în acest moment nu au avut curajul sau nu au fost încurajate să deschidă fabrici pe piețele externe. În schimb firmele din Polonia, Rusia sau Ungaria au deschis fabrici în România și sunt foarte active în zona construcțiilor”, a spus Dorel Goia, acționar majoritar și președintele consiliului de administrație în cadrul Teraplast.

Compania achiziționată are o capacitate de producție de 2,2 milioane de metri pătrați/an. Fabrica de panouri sandwich din Serbia va deservi în principal țări precum Serbia, Bulgaria, Macedonia, Bosnia, Croația și Muntenegru, dar și piețe secundare precum Ungaria, sudul României și nordul Greciei.

Compania TeraPlast (listată la bursă) este controlată de Dorel Goia, care deține 46,7% din acțiuni, în timp ce fondul KJK Fund SICAV-SIG din Luxemburg deține peste 10% din acțiuni, restul titlurilor find împărțite între alți investitori de pe piața de capital, potrivit datelor de la Bursa de Valori București.
Anunțuri
Acest articol a fost publicat în ECONOMIE-FIRME-BANI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s