Esenţa învăţăturilor lui Buddha în ŞASE sfaturi pline de înţelepciune


Siddhartha sau Gautama Buddha a fost una dintre cele mai importante personalităţi spirituale a lumii. Originar din Nepal, Buddha este cel care a pus bazele budismului, o religie ce s-a răspândit rapid în multe părţi ale lumii şi care a reuşit să fie o adevărată inspiraţie pentru un număr mare de oameni. Da, Buddha a fost întradevăr un suflet iluminat care a propovăduit compasiunea faţă de umanitate şi faţă de viaţa însăşi.

Chiar şi în zilele noastre, învăţăturile lui Buddha sunt de o foarte mare actualitate şi vor continua să fie atât timp cât va exista viaţa pe aceasta planetă, ele având o relevanţă foarte mare pentru fiecare dintre noi. Fiecare aspect al vieţii sale este edificator şi o adevărată sursă de inspiraţie. În continuare, vă vom prezenta câteva dintre principalele lecţii pe care le putem învăţa de la acest suflet iluminat. Iată ce putem învăţa de la Buddha:

1. Iubirea poate vindeca – Esenţa învăţăturilor lui Buddha se concentrează asupra iubirii şi asupra deschiderii inimii. De fapt, atunci când inima este plină de iubire, rareori poate pune energia negativă stăpânire pe noi.

2. Puterea prezentului – Buddha ne încurajează să trăim în momentul prezent, în loc să regretăm trecutul sau să visăm la viitor. De fapt, această lecţie ne poate ajuta să ne atingem scopurile în societatea în care trăim.

3. Priveşte în interiorul tău –  Motivul pentru care Buddha i-a sfătuit pe mulţi dintre discipolii săi să privească în interiorul lor se datorează faptului că adevărata comoară se află în interiorul fiecăruia dintre noi, nu în afara noastră. Pacea nu vine către cel care îşi permite să se bucure de toate plăcerile materiale, ci către cel care priveşte în interiorul său.

4. Eliberează-te de dorinţe – Cea mai uşoara cale spre iluminare este reprezentată de eliberarea de dorinţe. Agăţându-te chiar şi de dorinţa de a fi iluminat nu este altceva decât o piedică către acest scop.

5. Disciplinează-ţi mintea – Atunci când mintea nu este controlată, ea are tendinţa să ne controleze şi astfel cădem în cea mai mare capcană. Mintea poate fi un instrument extraordinar atunci când este antrenată şi strunită, dar poate fi o capcană periculoasă în lipsa disciplinei.

6. Compasiunea faţă de viaţă – Orice fiinţă  de pe această planetă, orice obiect, însufleţit sau nu, se află într-o interconectare. În natură există o interdependenţă şi o simbioză. Fără sprijinul celorlalţi, nu putem supravieţui. Într-o astfel de lume, egoismul nu are sens. Numai adevărata compasiune faţă de ceilalţi poate vindeca această lume. Învăţăturile lui Buddha referitoare la iubire gravitează în jurul compasiunii, de vreme ce aceasta este singura calitate umană care poate salva rasa umană de la toate distrugerile masive. – sursa

https://detoatepentrutotisimaimult.blog

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în VIATA INTERIOARA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s