Rusia amenință că va sechestra sedii diplomatice americane, dacă SUA nu i le restituie pe cele închise de Obama


Pe fondul scandalului Russiagate din SUA, Moscova pune paie pe foc, amenințând cu sechestrarea proprietăților diplomatice americane de la Moscova. În plus, rușii spun că vor lua măsuri împotriva școlii anglo-americane din capitala rusă dacă autoritățile americane nu îi restituie sediile diplomatice din SUA închise de Barack Obama, scrie cotidianul Kommersant, preluat de Reuters.
Ca urmare a dezvăluirilor despre atacurile cibernetice din timpul campaniei electorale americane împotriva echipei candidatei democrate la președinție, Hillary Clinton, fostul președinte Barack Obama a ordonat la sfârșitul lunii decembrie expulzarea a 35 de diplomați ruși aflați la post la Washington și San Francisco, închiderea a două sedii ale misiunilor diplomatice ruse din New York și Maryland, precum și sancțiuni ce vizează serviciile de informații ruse GRU și FSB, potrivit Agerpres. Vladimir Putin a decis atunci să nu riposteze și să aștepte instalarea noii administrații la Washington conduse de Donald Trump înainte de a lua o hotărâre.
Citând surse diplomatice neprecizate, Kommersant scrie că Rusia dorește să-i fie restituite respectivele sedii înaintea unei eventuale întrevederi dintre Putin și Trump la summitul G20 care se va desfășura la Hamburg (Germania) pe 7 și 8 iulie.
Dacă până atunci Rusia nu primește înapoi sediile, ar putea, la rândul ei, să închidă și să preia unele sedii ale ambasadei SUA la Moscova și să schimbe statutul juridic al școlii anglo-americane din capitala rusă, mai menționează cotidianul citat.
Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a declarat joi că Moscova încă așteaptă ca SUA să-i restituie acele sedii și a amintit că, dacă acest lucru nu se întâmplă, Rusia ar putea recurge la represalii.
Anunțuri
Acest articol a fost publicat în INTERNATIONAL. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s