Vânzătorii ambulanți de… medicamente din Haiti.


Locul unde pastilele se comercializează la colțul străzii de către persoane fără nicio experiență din punct de vedere medical

În capitala Haitiului, Port-au-Prince, nu este nevoie să fiți farmacist pentru a vinde medicamente. Tot ce aveți nevoie este o găleată, medicamente și dorința de a cutreiera străzile orașului în căutare de pacienți. Farmaciilesunt un lucru rar în Haiti, iar personalul autorizat pentru a comercializa medicamente și a da sfaturi medicale este unul foarte redus, aceste farmacii ambulante fiind principala sursă de medicamente pentru mulți haitieni.

Vânzarea medicamentelor în acest fel este ilegală, însă legile sunt rareori impuse de Ministerul Sănătății Publice din Haiti. Lipsa de supraveghere a guvernului pune în pericol viața haitienilor, lăsând în mâinile vânzătorilorambulanți și fără vreo instruire în domeniul medical, soarta unei mari părți a populației. Cele mai multe dintre medicamentele vândute sunt medicamente  importate din China. Altele sunt pastilele expirate saumedicamentele contrafăcute importate din Republica Dominicană. „Este ca și cum ai juca la ruletă rusească”, susține fotograful Paolo Woods unul dintre autorii acestor fotografii.

haiti-street-medicine-32

 

haiti-street-medicine-12

Pe de alta parte vânzătorii ambulanți susțin că înainte de a le recomanda oamenilor o pastilă discuta cu acestea despre problemele pe care le au din punct de vedere medical și i-au cea mai bună decizie în tratarea acelei afecțiuni, învățând totul despre medicamentele pe care le comercializează:”Oamenii nu au nici un secret față de noi. Ei ne spun despre infecțiile cu care se confruntă, problemele de digestie sau cele sexuale. Pentru fiecare problemă avem o pastilă”, spune Rénold Germain, un astfel de comerciant ambulant.

Republica Haiti este o țară insulară din Marea Caraibelor, situat pe treimea de vest a insulei Hispaniola. Numără circa 8 milioane de oameni și este considerată una dintre cele mai sărace țări din lume.

sursa: nationalgeographic.com

sursa: .amusingplanet.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

http://www.cunoastelumea.ro

Reclame
Acest articol a fost publicat în LUMEA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.