2% din PIB pentru aparare, a promis Iohannis din banii nostri anual adica 4 miliarde de dolari | puteti sa uitati de scoli, spitale, autostrazi!


Relaţiile economice dintre România şi SUA nu sunt dintre cele spectaculoase. Cea mai mare economie a lumii a investit în România până acum 1,6 miliarde de euro – 2,5% din totalul investiţiilor străine din România (la nivelul lui 2015 – ultimele date ale BNR).

SUA sunt o economie de 18.000 de miliarde de dolari, iar România una de 200 de miliarde de dolari. România în­seamnă, prin urmare, 1% din economia SUA.

loading…

Dar România a decis să cheltuiască pentru apărare 2% din PIB-ul ei, ceea ce înseamna 4 miliarde de dolari anual, o sumă imensă pentru o ţară de condiţie medie. 4 miliarde de dolari anual este o afacere chiar şi pentru imensele com­panii de armament ale Statelor Unite. Să fie asta o explicaţie pentru curtoazia manifestată de preşedintele Donald Trump faţă de România şi de peşedintele ei?

„Cheltuielile de 2% din PIB pentru apărare sunt pe hârtie. Sunt credite de an­­gajament. Niciodată nu vor fi chel­tuite. Iar când cheltuielile alocate într-o parte nu sunt epuizare, se duc în altă par­te. Dar de unde să ştie Donald Trump asta? Dl Trump nu are habar de ni­mic“, comentează economistul Dra­goş Cabat.

Aurelian Dochia crede că atunci când economia unei ţări trece de 200 de miliarde de dolari, cazul României, ea începe să conteze chiar şi pentru prima putere mondială a lumii.

„Din punct de vedere economic vizita preşedintelui României în Statele Unite nu are relevanţă pe moment. Dar relaţiile politice bune aduc mereu cu ele beneficii economice.“

https://www.cocoon.ro

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în ECONOMIE ROMANEASCA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s