DEPUTAT PNL, DECLARATII-SOC: ”DIN PĂCATE, ULTIMII 27 DE ANI NE-AU ADUS O REVOLUTIE A MODERNIZARII”


De ce este România unica țară europeană în care peste 50% dintre gospodării au WC în fundul curții și în care se mai ară ogorul cu plugul?
Răspunsul e simplu: pentru că are parlamentari care văd lucrurile precum deputatul PNL Dumitru Mihalescul. Acesta cere, de la tribuna Camerei, nici mai mult, nici mai puțin decît păstrarea în funcțiune și perpetuarea, în viitor, a mijloacelor arhaice de producție, precum moara de cereale ori războiul de țesut și deplînge modernizarea tehnologică de după căderea comunismului.

Cîteva extrase din stupefianta declarație, rostită în parlament:

“Din păcate, ultimii 27 de ani care au trecut peste România democratică, pe lângă evoluţiile economice şi sociale favorabile, ne-au adus şi o revoluţie a modernizării, care, prin pasivitatea totală a autorităţilor, a călcat în picioare practic tot ceea ce ne defineşte ca popor. Nu cred că sunt singurul care constată faptul că doina românească nu mai stârneşte emoţii pentru prea mulţi români, (…) că inul din cămăşile româneşti este dat pe plasticul fabricilor din Asia cu etichete de marcă, că tot ce vine din exterior este, chipurile, mai bun decât ceea ce facem noi sau ceea ce ne-au învăţat strămoşii să facem.
Nu trebuie să ne lăsăm copleşiţi de mirajul creşterii economice, a exploziei industriilor şi să ignorăm cu totul ceea ce ne defineşte pe noi ca români (…)Nu suntem singura ţară pe care modernizarea a transformat-o. Aşa s-a întâmplat peste tot în statele dezvoltate din Occident şi, ulterior, toate aceste state au regretat că nu au ştiut să-şi conserve mai bine identitatea lor naţională şi să-şi salveze adevărata avere, adevăratul patrimoniu naţional. Noi, românii, mai avem o şansă. Încă mai putem salva din faţa tăvălugului modernizării multe dintre elementele identităţii noastre naţionale. Încă mai avem case de lemn care pot fi salvate, încă mai putem salva vâltoarea (mașină de spălat rudimentară, care folosea cursul rîurilor n.n.) din sat sau moara de cereale, încă mai putem salva minunile cusute pe pânza albă a veşmintelor tradiţionale” mai spune deputatul, în declarația sa. (B.T.I.)

scocul_roatc483-moarc483

http://inpolitics.ro

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în ROMANIA DISTRUSA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s