În SUA minele de cărbuni se redeschid în România se-nchid.


Asta e diferența între regimul patriot-conservator din SUA al lui Donald Trump şi regimul internaționalist progresist al Uniunii Europene şi a yesman-ului ei din România Iohannis.

Fox News – Se redeschide prima mină de cărbune din epoca Trump

După cum s-a văzut pe posturile de știri din America, președintele Trump a salutat deschiderea primei mine de cărbuni a națiunii dîn epoca recentă.

Compania Corsa Coal va opera mina din Somerset County, PA – mină aflată în afara orașului Pittsburgh.

Directorul executiv al firmei Corsa, George Dethlefsen, a declarat că mina va fi o binefacere pentru economia locală aflată în dificultate.

El a felicitat relaxarea de către Trump a reglementărilor guvernamentale și încurajarea explorării combustibililor fosili.

Dethlefsen i-a spus lui Leland Vittert că pentru cele 70 de posturi disponibile din mină au aplicat 400 de persoane.

Pentru orice miner „este o zi grea în fiecare zi, dar merită”, a spus unul dintre mineri.

Vittert a spus că știrile contrastează cu mesajul lui Hillary Clinton care a spus în campanie că va „pune o mulțime de mineri departe de munca din minele de cărbuni”.

Guvernatorul statului Pennsylvania, Tom Wolf (D), care a aprobat-o pe Clinton în opțiunea sa de închidere a minelor, s-a alăturat companiei miniere, şi a vizionat un mesaj video de felucitare primit de la Trump cu această ocazie a deschiderii minei.

R.J. Harris, o gazdă veche din Harrisburg’s 580-WHP, a declarat că deschiderea minei este o „injecție (de vindecare) în braț” pentru economia din Keystone.

Pennsylvania a fost nu demult statul ce aveacel mai mare spărgător de cărbune din lume, num8t „Spărgătorul Sf. Nicolae” din orașul Mahanoy.

În perioada de glorie, spărgătorul putea procesa 12 000 de tone de cărbune antracit în fiecare zi, potrivit ziarului de dimineață din Allentown.

Demolările halelor şi închiderea minelor au început în anul 2015, pe vremea lui Obama, cu cartierul Schuylkill, un semn al vremurilor ce apuneau din regiunea cărbunelui.

Harris a spus că este optimist că deschiderea minei de către compania la Corsa este o dovadă că Trump poate ajuta la transformarea economiei regiunii.

Mina va produce cărbuni metalurgici sau bituminoși – care se utilizează la fabricarea oțelului – în timp ce antracitul este tipul de cărbune adesea utilizat în producția de energie.

sursa: Fox News – First New Coal Mine of Trump Era Opens

http://fluierul.ro/

Reclame
Acest articol a fost publicat în PAMANT - PADURI - RESURSE NATURALE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.