PILONUL II DE PENSII CEL AL PRIVAȚILOR STRĂINI UN JAF ȘI O CACEALMA.


După nouă ani de cotizaţii în sistemul privat, pensia privată pe care o primești ar fi de DOAR 13 euro pe lună timp de DOAR 10 ani

Nota Redacției

Faptul că STATUL ÎI OBLIGĂ pe cetățenii României să plătească pentru aceste pensii private, ba mai și strânge el banii de pensii private pe care-i varsă mai apoi la PRIVAȚII INTERNAȚIONALI, acre-și freacă mâinile de bucurie, e o MIZERIE DE NEDESCRIS

Se impune OPRIREA de URGENȚĂ a PILONULUI II PRIVAT DE PENSII

Vor asiguratorii internaționali să dea Pensii Private? Foarte bine.

Dar să UMBLE EI DUPĂ CETĂȚENI SĂ-I CONVINGĂ

Nu să-i oblige Statul pe români, să le dea bani, degeaba, asiguratorilor de pensii internaționali.

Așa ceva e JAF și HOȚIE PE FAȚĂ

Știrea

„Pe parcursul anului 2016 au fost efectuate plăți ale activului personal net aferente Pilonului II către 4.165 de participanți, respectiv: 1.603 participanți ca urmare a deschiderii dreptului la pensie, 2.493 de participanți ca urmare a decesului participantului, 69 de participanți ca urmare a invalidității”, a comunicat Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) la întrebările puse de ECONOMICA.NET.

Plăţile activului personal net către participanți au însumat 17,97 milioane lei, din care 11,23 milioane lei ca urmare a deschiderii dreptului la pensie, reprezentând 62,54% din total plăți efectuate. Mai exact, cei care au plătit nouă ani şi pensia privată obligatorie au încasat 7.005 lei, într-o singură tranşă.

Dacă în Pilonul II suma medie încasată în tranşă unică a fost de 7.000 de lei, suma lunară pentru un pensionat pentru următorii zece ani va fi de doar 58,3 lei pe lună, adică nici 13 euro pe lună.

După zece ani, dacă respectivul nu decedează, rămâne şi fără aceşti bani insignifianţi.

Se pare că pentru aceşti pensionari, speranţa rămâne doar Pensia de Stat aferentă Pilonului I.

Trebuie să menţionăm că, la ora actuală, pensia medie a crescut cu 6,3%, la 948 de lei (211 euro), potrivit datelor publicate în luna martie de Institutul Naţional de Statistică (INS).

De asemenea, pe parcursul anului 2016 au fost efectuate plăți ale activului personal net aferente Pilonului III către 5.079 de participanți, respectiv: 4.363 de participanți ca urmare a deschiderii dreptului la pensie, 675 de participanți ca urmare a decesului participantului, 41 de participanți ca urmare a invalidității.

Pe parcursul anului 2016 au fost efectuate plăți ale activului personal net către participanți însumând 25,75 milioane lei, din care 23,84 milioane lei ca urmare a deschiderii dreptului la pensie.

Plățile totale au înregistrat o creștere de 21,49% în perioada decembrie 2015 – decembrie 2016, în special ca urmare a creșterii plăților aferente deschiderii dreptului la pensie pentru limită de vârstă.

Astfel, la pensia privată facultativă vorbim de o pensie în tranşă unică de 5.464 de lei.

La fel, dacă pensionarul ar supravieţui şi numai 10 ani, pensia lunară ar fi de 45 de lei, adică 10 euro.

Fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) dețin, după nouă ani de activitate, active nete gestionate de 35,1 miliarde lei și 6,9 milioane de participanți, potrivit datelor publicate miercuri de Asociația pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), potrivit Agerpres.

N.Red. Practic, 6,9 milioane de români forțați de stat să devină FRAIERI

Citeşte continuarea pe economica.net

http://fluierul.ro

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în ECONOMIE-FIRME-BANI, LOCURI DE MUNCA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s