Primarul din Târgoviște amenință o cunoscută multinațională cu judecata:


Ați maculat una dintre emblemele de secole ale orașului. Ce ați făcut este ofensator și revoltător!

Daniel Cristian Stan, primarul PSD al municipiului Târgoviște, a trimis o scrisoare către KFC, indignat că o agenție de publicitate a filmat un videoclip pe Turnul Chindiei.
Compania a filmat în Turnul Chindiei, una dintre clădirile istorice emblematice ale orașului, un clip publicitar în care apare un pitic, complet dezbrăcat, care sare din turn și aterizează într-o galeată.
Primarul a adresat următoarea scrisoare celor de la KFC (Kentucky Fried Chicken):
„Scrisoare deschisă adresată KFC (Kentucky Fried Chicken)
Vă adresez aceste cuvinte în calitate de primar al municipiului Târgoviște, născut și crescut în fosta Cetate de Scaun a Țării Românești.
Am fost neplăcut surprins să urmăresc clipul publicitar pe care compania dumneavoastră l-a filmat în municipiul Târgoviște, în cadrul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească, langă Turnul Chindiei. Consider că filmarea și expunerea sunt de natură să maculeze una dintre emblemele de secole ale orașului, punct de referință pentru comunitate, iubit și respectat de târgovișteni, de români și nu numai. Ceea ce ați făcut dumneavoastră este, în egală măsură, ofensator și revoltător, iar comunitatea noastră a reacționat în consecință, dezaprobând masiv inițiativa.
Nu știu cine vă sunt sfătuitorii, publicitarii, agenții din spatele acestei idei, dar ea este una total nefericită. Orașul nostru trăiește și respiră cultură și istorie prin toate așezămintele și monumentele sale. A fost Capitala Țării Românești pentru mai bine de trei secole. Ar fi trebuit să vă documentați înainte să produceți un clip atât de controversat.
Acest mesaj este unul de indignare față de modul neprofesionist în care ați tratat municipiul Târgoviște. Consider că este imperios necesar să opriți difuzarea spotului care prejudiciază imaginea orașului nostru și să reconsiderați modul în care vă raportați la această comunitate și la valorile sale pe viitor.
Ne rezervăm dreptul de solicita instanței competente repararea prejudiciului de imagine pe care compania dumneavoastră l-a produs comunitații noastre.”, afirmă primarul în scrisoarea sa.
„Complexul National Muzeal Curtea Domnească se delimitează de orice acțiune menita sa aduca prejudicii de imagine ansamblului monumental. Spotul publicitar in cauza este un material realizat post – productie, cu precizarea ca managerul CNMCD nu a fost in niciun moment instiintat cu privire la continutul final al spotului, fiind astfel incalcate prevederile contractului de inchiriere spatii, in baza carora echipa de filmarea prezenta la Targoviste avea obligatia sa nu aduca prejudicii de imagine monumentului istoric”, se afirma in comunicat.
Institutia mai spune ca, dintr-o analiza amanuntita a imaginilor aparute in spatiul public, se poate observa cu usurinta ca imaginile utilizate in spotul publicitar nu sunt cele autentice, cele pentru care echipa de filmare a solicitat acordul.
„Mai mult decat atat, filmarea denota cu certitudine faptul ca spotul a fost unul prefabricat, montat in studio, fapt ce a condus la periclitarea imaginii CNMCD. Urmare a aparitiei acestor imagini, conducerea CNMCD a solicitat firmei de productie publicitara, responsabila de continutul materialului, clarificarea tuturor aspectelor care au provocat intreaga situatie mai sus-mentionata. In baza raspunsului ce urmeaza a fi primit, CNMCD va actiona in consecinta”, spune sursa citata.

http://www.activenews.ro

Reclame
Acest articol a fost publicat în ROMANIA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.