O privire în viitorul nostru tehnologic. Surprizele științei


Ne dezvoltăm cu o viteză amețitoare. Ceea ce acum este tehnologie de top, mâine intră în banalitate fiind depășită de noi idei revoluționare. Rapiditatea evoluției tehnologice este atât de surprinzătoare încât, astăzi, principala problemă pe care ne-o punem se traduce printr-o întrebare paradoxală: se poate adapta omul la propriile sale invenții și tehnologii?

De câteva decenii, multe dintre tehnologiile din filmele SF au devenit realitate. Și noi proiecte considerate fantastice în urmă cu câțiva ani, se apropie de aducerea în concret. Iar dacă în secolul al XIX-lea oamenii de știință erau îngrijorați de pericolul pentru sănătate al mersului cu trenul la 40 de km  pe oră, astăzi savanții vorbesc cu relaxare despre călătorii în timp, universuri paralele, teleportare și omul digital.

Pare că nimic nu ne mai este inaccesibil, că e doar o problemă de timp până când vom depăși noile bariere tehnologice.

Aruncând o privire în viitor, cu toții am vrea să putem anticipa ceea ce ne aduce deceniul viitor, din punct de vedere tehnologic, și dacă vom avea șansa până la sfârșitul vieții să facem o călătorie turistică pe Lună sau Marte, spre exemplu… Ceea ce este însă cel mai interesant lucru atunci când scrutăm orizontul anilor care vin este faptul că realitatea ne-a convis deja, în ultimele decenii, că surprizele pot fi chiar mai mari decât ne așteptăm. Mii de creiere geniale lucrează pentru asta!

Dar pentru că o privire avizată în viitor este cât se poate de incitantă, l-am invitat în acest episod al emisiunii Mistere la Granițele Cunoșaterii pe cunoscutul realizator tv și promotor al științei Alexandru Mironov, care ne-a oferit informații deosebit de interesante.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

http://www.cunoastelumea.ro/

Reclame
Acest articol a fost publicat în STIINTA-TEHNOLOGIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.