Băsescu a cerut anchetarea alegerii lui Alexandru I.Cuza ca domn al Țării Românești și Moldovei.


Parlamentarii au decis: NU putem ancheta Istoria României!

Senatorii și deputații au refuzat să ancheteze alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al Țării Românești și Modovei în 1859, așa cum ceruse marți, într-o intervenție, fostul președinte Traian Băsescu, informează tvr.ro.
În schimb, parlamentarii au fost de acord cu prelungirea activității comisiei de anchetare a alegerilor prezidențiale din 2009 și pe timpul vacanței de vară.
Paralmentarii se pregăteau să voteze prelungirea activității comisiei de anchetare a alegerilor prezidențiale din 2009 și în vacanță, când fostul președinte Traian Băsescu a venit cu trei propuneri-șoc: „Să anchetăm corectitudinea alegerii lui Alexandru Ioan Cuza. […] Să anchetăm corectitudinea alegerilor prezidențiale din 2014 […] Această comisie să-și asume și anchetarea corectitudinii alegerii de către președintele Iohannis a domnului Mihai Tudose, având în vedere că nu corespunde portretului robot anunțat de președinte. Vă rog să supuneți la vot toate cele trei propuneri”.
Președintele de ședință și-a revenit cu greu din surpriză: Vă rog, liderii de grup la prezidiu.
Parlamentarii și-au declinat prin vot competența de a ancheta istoria modernă a României. Au decis, în schimb, să se concentreze pe istoria contemporană și au căutut răspuns la întrebarea dacă să continue sau să intre în vacanță ancheta legată de alegerile prezidențiale din 2009.
Chestiunea s-a tranșat democratic, prin vot. Majoritatea a decis că senatorii și deputații din comisia de anchetă își vor întrerupe vacanța pentru a se lămuri dacă alegerile din 2009 s-au desfășurat legal sau nu.
Reclame
Acest articol a fost publicat în ISTORIE ROMANEASCA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s