Cenzură în Germania?


Tensiunile dintre nemți și americani ating un nou nivel. Discursul video al unui membru al Administrației Trump, oprit de față cu Angela Merkel

Un discurs video al secretarului american al Comerțului, Wilbur Ross, a fost oprit brusc de organizatori, în prezența cancelarului Angela Merkel, în contextul în care erau criticate politici germane, la un eveniment organizat de Uniunea Creștin-Democrată, situație ce reflectă tensiunile bilaterale.

Wilbur Ross a rostit un discurs video la o conferință de afaceri organizată în Berlin de partidul Uniunea Creștin-Democrată.

Potrivit agenției Bloomberg și publicației The Hill, discursul lui Wilbur Ross a fost oprit după exact 20 de minute, pentru depășirea timpului acordat, situație care a generat aplauze și râsete în public.

„Acesta a fost secretarul american al Comerțului, care ne promisese un discurs de zece minute”, a declarat, după oprirea discursului, Werner Bahlsen, șeful Consiliului economic al CDU.

„După cum ați văzut, a vorbit cam greu, astfel că a durat mai mult. Continuăm acum cu discursul cancelarului Angela Merkel”, a adăugat Bahlsen.

Nu este clar dacă Wilbur Ross ținea discursul în direct sau era înregistrat. Oficialul american criticase, la fel ca președintele Donald Trump, surplusul comercial al Germaniei.

Oprirea discursului secretarului american al Comerțului la un eveniment german evidențiază tensiunile între Washington și Berlin.

Totuși, Wilbur Ross a exprimat susținere pentru ideea cancelarului Germaniei, Angela Merkel, de reluare a negocierilor între SUA și Uniunea Europeană pe tema Parteneriatului Transatlantic pentru Comerț și Investiții (TTIP).

http://www.activenews.ro/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în INTERNATIONAL. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s