Nu există şi nu va există niciodată un lider socialist real în nici o ţară capitalistă dezvoltată,


dar asta nu va împiedica cultivarea unei mentalităţi de stînga în rîndul tineretului din aceste ţări….

Am spus-o şi o voi spune, că nu va există niciodată o mişcare de stîngă reală şi un lider socialist adevărat în ţările capitaliste dezvoltate. Este imposibil ca o mişcare de stînga reală să fie finanţată de băncile private capitaliste. Este un non sens. Este un non sens pentru mine, încălcarea oricăror fundamentale economice, prin acceptarea instituţiilor statului capitalist, instituţii publice, de a lua împrumuturi de la bănci şi instituţii financiare private în loc să fie finanţate de băncile naţionale. O mişcare de stînga trebuie să fie finanţată NUMAI de cei ce cred în stîngă, de cei ce suferă din cauza acestui capitalism, muncitorii, ţăranii, intelectualii, care nu sint in capitalism participanţi la bogăţia creată de ei în societate. 
În pofida acestui adevăr de netăgăduit, este mai mult decît evident că tineretul din ţările capitaliste dezvoltate, nu mai vede nici o soluţie în acest sistem capitalist rapace, care le oferă numai frustrări şi le ia toate drepturile fundamentale de care ar trebui să se bucure, le ia dreptul că a avea un loc de muncă, de a construi o familie, de a cîştigă decent şi a muncii în conformitate cu pregătirea lor, de a se bucura de căldură unei locuinţe şi în final îi transformă în sclavi tăcuţi şi resemnaţi, care prin lipsa lor de determinare şi motivare faţă de muncă, ca reacţie la atitudinea sistemului faţă de ei, vor demola acest sistem capitalist. 
America a ”născut” la ultimele alegeri, un lider fals de stînga, care nu a creat în jurul lui ideea de stînga ci o idee anti Trump, iar în final s-a raliat cu Hillary Clinton, oferind capitaliştilor ocazia unică de a demola şi discredita stînga, datorită aderenţei la gruparea Clinton a mai multor şacali capitalişti de notorietate, pe lîngă Bernie Sanders şi Clinton, cum ar fi Buffett, fraţii Koch, Soros şi alţii. 
Bernie Sanders a făcut greşeli fundamentale sau se poate spune că el a dus voluntar la distrugerea pentru o perioada a ideii de stîngă, el acceptînd să creeze artificial şi la comanda capitalistă o stîngă confecţionată din infractori financiari şi corporatişti.
Bernie Sanders s-a compromis, după un traseu fulminant, care a permis tinerilor americani să creadă că au găsit supapa prin care să se exprime şi să creze societatea lor de stînga, echitabilă şi în interesul lor. 
Dar, Bernie Sanders şi soţia lui Jane Sanders nu au putut rezistă tentaţiilor capitaliste în care au fost născuţi, crescuţi şi educaţi, chiar dacă Sanders este evreu şi ar fi trebuit să ştie că atunci cînd axul politic în jurul căruia funcţionează este grupul financiar capitalist, conceptul de socialism nu poate există. 
El se mîndrea în alegeri cu faptul că media contribuţiei pe susţinător în tabăra lui de stînga este de 27 de dolari, ceea ce a făcut că milioane de tineri să îl simpatizeze, însă tot el a lăsat în lacrimi aceste milioane de tineri cînd a anunţat, dupa ce a pierdut cursa electorala, că va milita pentru Hillary Clinton, pentru a ieşi preşedinte al SUA în final. 
În acel moment, ideea americană de stînga a eşuat însă nu a luat sfîrşit, tinerii înţelegînd în continuare că este singură lor şansă, cu sau fără Bernie Sanders. 
În aceste zile, soţia lui Bernie, Jane Sanders este investigată de către FBI pentru obţinerea frauduloasă a unui împrumut iniţial pentru extinderea Colegiului Burlington, unde ea ocupă poziţia de Preşedinte al acestei instituţii… Această instituţie de învăţămînt superior, este privată şi finanţările sînt mai puţin curate, aşa cum se întîmplă în orice instituţie de învăţămînt capitalistă unde profesorii şi conducerea acestora sînt oameni de afaceri, iar studenţii sînt ”customers”. 
Mai mult, Jane Sanders a împrumutat banii pentru colegiu şi a intrat în afaceri cu o altă instituţie malefică capitalistă fără nici o legătură cu socialismul şi doctrina marxistă…biserica, ea cumpărînd cu aceşti bani împrumutaţi, 10 milioane de dolari, un teren cu vedere la lac, de peste 32 de acrii, de la Episcopia Burlington, după cum arată Washington Post, pentru extinderea unui colegiu care are numai 224 de studenţi… 
 
Imediat după cumpărarea acestui teren, colegiul a intrat în incapacitate de plata a liniilor de credit accesate prin decizia lui Jane Sanders şi conducerii colegiului… 
 
La mai puţin de un an de la această fraudă financiară şi crearea unei datorii imposibil de acoperit de acest colegiu, Jane Sanders şi-a dat demisia, însă nu a uitat să solicite şi o compensaţie de 200.000 de dolari la plecare. Toate acestea în timp ce soţul ei, pe scenele politicii americane din toate statele , promova ideea de învăţămînt “free”, promiţînd viitorilor studenţi că nu vor mai plăti taxe la colegii şi universităţi… 
Aşa arată stîngă politică?? Da, dar stîngă politică construită de capitalişti… 
Ceea ce este cel mai dăunător, este crearea unei imagini total distructive a unei stîngi incipiente în SUA, capitaliştii valorificînd momentul şi numind Partidul Democrat american că fiind reprezentantul stîngii, care de fapt nu are nici o legătură cu stîngă, ba mai mult, pare să fie mai de dreapta decît Republicanii, în jurul Partidului Democrat gravitînd cei mai mari şacali ai finanţelor şi speculaţiilor mondiale şi întreg Wall Street-ul. Cum pot fi aceştia stîngă politică? Ce legătură au ei cu populaţia pe care a lăsat-o într-o sărăcie lucie? Bernie Sanders şi gaşcă de aşa zişi capitalişti de stîngă au avut menirea de a discredita stîngă şi a aduce la viitoarele alegeri o lupta între hoţi, aşa cum s-a întîmplat în 2016… 
ÎNSĂ, realitatea arată că tineretul este din ce în ce mai mult adeptul stîngii, că este împotriva Wall Street-ului şi înţelege din ce în ce mai bine de unde vine răul lor, de unde vine setul permanent de frustrări sub care sînt nevoiţi să trăiască, de unde sînt jonglate locurile de muncă şi de unde sînt create locuri de muncă part time. 
Acest tineret capitalist aşteaptă o scînteie reală de stînga, un lider sau un grup onest care să lupte pentru drepturile lor. 
Singură posibilitate reală că în capitalism să se nască o grupare de stînga importantă, este că toate fondurile acestei grupări sau partid politic să fie colectate de la cei ce cred în stîngă şi doresc să trăiască sub imperativul unei politici favorabile muncii şi nu speculaţiilor, în linişte şi securitate socială. 
Eu sînt convins în continuare că tineretul capitalist va da tonul schimbării, pentru că ei au pierdut totul şi au rămas datori vînduţi, sclavi ai instituţiilor financiare pe viaţă, o generaţie fără şansă şi care încă nu şi-a spus cuvîntul. 
Poate va veni mai curînd decît credem, un alt “Bernie”, dar adevărat, din rîndul acestor tineri şi o Revoluţie va fi iminentă. 
Ceea ce este interesant, este faptul că ţări cu tradiţie de stînga, nu au partide de stînga reale iar tineretul din aceste ţări nu îşi doreşte, aidoma tineretului capitalist, să iasă de sub jugul terminator al capitalismului şi infractorilor care conduc acest sistem, dar sărăcia le va schimbă opţiunile şi vom vedea curînd un fenomen interesant, în care acest tineret care a ajuns batjocură liderilor capitalişti, nu va mai prezenta nici un fel de motivaţie pentru muncă, de nici un fel, nici o determinare, şi vor încerca să sufoce sistemul prin valorificarea carenţelor lui, în final sistemul colapsind sub propria greutate. Este o problema de timp şi nu una dacă este sau nu posibil. 
Tinerii români, au datoria să se coalizeze cu tineretul din ţările capitaliste si mai ales din America şi să construiască o ideologie a lor de stînga, pentru că deocamdată ei scandează sloganuri de genul ”Vrem o ţară că afară!….” fără să ia în consideratie lacrimile milioanelor de tineri care au umplut stadioanele americane pentru a-l aclama pe Bernie Sanders ca fiind Messia lor şi omul care aduce un nou sistem favorabil lor, un sistem de stînga care să fie împotriva mafiei financiare şi să poată oferii locuri de muncă şi pregătire pentru generaţiile viitoare. 
Va fi o evoluţie interesantă, în perioada imediat următoare, chiar dacă mulţi oameni care trăiesc în capitalism văd acest tineret autodistrugindu-se în stare latentă, însă tocmai această stare de autodistrugere este un pericol real pentru capitalism şi liderii mizerabili aisistemului…. 
Adrian Coşereanu 
Reclame
Acest articol a fost publicat în CAPITALISM. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.