”Crezi că poţi rezista acestui experiment un week-end? Dar o săptămână? Dar o lună? Dar o viaţă?”


Asigură-te că vineri seara ai toţi banii pe care crezi că-i vei cheltui în week-end şi opreşte-ţi telefoanele. Dacă trebuie să te întâlneşti cu cineva, stabileşte clar ziua şi ora şi spune-i că rămâne să vă vedeţi cum aţi stabilit, dar fără alte confirmări telefonice. Opreşte-ţi netul. Opreşte-ţi televizoarele. Dacă ieşi din casă, ia-ţi doar banii de care ai nevoie. Nu-ţi lua portofel, telefon, tabletă, nimic altceva. Renunţă la maşină. Ai de mers undeva, mergi pe jos. Sau cu bicicleta. Sau cu căruţa(puţin probabil să ai!).

Cumpără de la magazinele cele mai apropiate. Nu intra sub nicio formă în supermarket. Mergi la piaţă. Dacă vrei să te plimbi, plimbă-te în jurul casei. Sau cât de departe poţi ajunge pe jos. Nu mânca mâncare procesată. Fă-ţi singur mâncarea pornind de la un nivel cât mai de jos. Spre exemplu poţi experimenta făcând pâine. Mă rog, sunt doar câteva idei.

Dacă rămâi fără bani, asta e. Sub nicio formă nu da fuga la ATM. Plimbă-te, uită-te la soare, la stele, la oameni. Ignoră absolut tot ceea ce înseamnă civilizaţie. Vorbeşte cu lumea, priveşte-i pe ceilalţi în ochi, zâmbeşte-le copiilor şi aminteşte-ţi cum era când erai mic.

Crezi că poţi rezista? Până acum un secol ăsta era traiul normal şi oamenii, indiferent că se simţeau bine sau rău, că erau veseli sau trişti, că râdeau sau plângeau, că tremurau în aşteptarea unei realizări sau a unui eşec, indiferent de sentiment, se simţeau oameni. Un lucru pe care îl uiţi cu fiecare cedare pe care-o faci în faţa tehnologiei. Crezi că poţi rezista un week-end? Dar o săptămână? Dar o lună? Dar o viaţă?

Încearcă s-o faci, chiar dacă ţi-e greu. Fii conştient că fiecare clipă pe care-o trăieşti descătuşat de lanţurile pe care singur ţi le-ai pus e o clipă de libertate. E o clipă în care tu şi numai tu decizi ceea ce ai de făcut. Fără sugestii, fără false optimizări, fără intervenţii exterioare.

Poate că a venit momentul în care trebuie să ne reamintim că suntem oameni. Gândeşte-te la asta. Şi acţionează! Garantez c-o să-ţi placă!

Dan Diaconu

Reclame
Acest articol a fost publicat în VIATA LIBERAn(trezirea). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.