România tace, Bulgaria presează UE: Multinaționalele ne vând produse sub calitatea din Vest


Bulgaria a constat că produse alimentare comercializate de companiile multinaționale europene în țară conțin ingrediente diferite față de produse vândute sub branduri identice în Austria și Germania.
Într-o mișcare ce contrastează cu liniștea de la București pe această temă, Bulgaria a anunțat că va presa Uniunea Europeană să rezolve problema ”standardelor duble”, transmite Reuters, potrivit News.ro.
Ministrul bulgar al Agriculturii, Porozhanov, a spus după o ședință de guvern că testele de laborator au identificat ingrediente diferite în 7 din 31 de alimente sub branduri identice vândute în Bulgaria. Experții au mai constatat că 16 dintre produse au fost vândute la prețuri mai mari în Bulgaria, cel mai sărac stat din UE.
”În mod sigur provoacă îngrijorare. Standardele duble sunt un fapt”, a afirmat Porozhanov, care nu a menționat numele produselor și companiilor.
Polonia, Slovacia, Cehia și Ungaria au criticat mai mulți producători mari de alimente, afirmțnd că nu este etic ca produse vândute sub aceeași marcă să aibă o calitate inferioară.
Porozhanov a spus că autoritățile de la Sofia se va alătura eforturilor de lobby din cadrul UE de a pune capăt acestor practici.
Bulgaria a lansat în luna mai o serie de teste pentru produse din carne, lactate, alimente pentru bebeluși, ciocolată și sucuri.
Organizațiile de protecție a consumatorilor au criticat folosire unor ingrediente diferite pentru produse vândute sub mărci identice, dar nu au obținut progrese pentru că legislația UE cere doar ca ambalajele să prevadă clar lista tuturor ingredientelor.
Anunțuri
Acest articol a fost publicat în EUROPA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s