OFICIAL: George Soros este acuzat de subminarea statului israelian


Autoritățile din Israel susțin că miliardarul american George Soros subminează sistematic instituțiile democratice ale acestui stat

BUCUREȘTI, 10 iul — Sputnik. Israelul consideră critica adusă în adresa miliardarului american, George Soros, drept una legitimă. Ministerul de Externe al Israelului îl învinuiește pe acesta, într-un comunicat al său, de „tentative sistematice de sabotare a guvernului israelian, ales în mod democratic”.

Această atitudine, pe care o are ministerul israelian față de afaceristul, care sponsorizează în toată lumea o rețea întreagă de organizații nonguvernamentale, a fost făcută ca o lămurire în ceea ce privește declarațiile anterioare ale ambasadorului său în Ungaria.

Recent, ambasadorul Israelului în Ungaria, Yossi Amrani, și-a exprimat îngrijorarea față de campania „anti Soros” care ar putea să suscite spiritele unor „demoni și umbre din trecut”.

„Israelul regretă orice fel de manifestare antisemită care are loc în orice țară și peste tot susține orice comunitate evreiască în lupta sa împotriva acestei uri. Acesta a fost unicul scop care s-a urmărit în urma atitudinii pe care a avut-o ambasadorul nostru din Ungaria”, se menționează în comunicatul ministerului izraelian.

În același comunicat se mai spune că prin acele declarații nu s-a urmărit în nici un caz susținerea miliardarului american.

„În nici un caz acele declarații (ale ambasadorului Yossi Amrani — nota red.) nu au urmărit să deligitimeze critica adusă de autorități lui George Soros, care se ocupă sistematic de subminarea guvernului israelian, ales în mod democratic, prin finanțarea unor organizații care denigrează statul Israel și neagă dreptul său de a se autoapăra”, este scris în acel comunicat.

Săptămâna viitoare premierul israelian, Beniamin Netanyahu, va efectua o vizită de lucru în Ungaria. Autoritățile de la Budapesta au avut de înfruntat o critică acerbă din partea mai multor organizații din țară și din exteriorul ei, atunci când au dorit să promulge o lege, care să limiteze acțiunile unor instituții finanțate de către Soros, inclusiv și închiderea Universității Central Europene din Budapesta.

https://ro.sputnik.md

Acest articol a fost publicat în INTERNATIONAL. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.